Savršeno je vrijeme za napraviti slasticu s kestenima. A ova će vas ugrijati iznutra. Osobito ako imate loš dan. Genijalci iz Majstor kuhar akademije donose recept za torticu s kesten parfeom.
SASTOJCI:
500 g očišćenih kuhanih kestena
1000 ml vrhnja za šlag
2 jaja
100 g glatkog brašna
200 ml mlijeka
125 g šećera u prahu
10 g želatine
1 limun
Rum
Ulje za prženje
Sol

PRIPREMA:
U posudu odvojite bjelanjak od žutanjka. U žutanjak dodajte šećer i malo vrhnja za šlag, te sve zajedno
lupajte na pari dak se smijesa ne utrostruči, zatim dodajte želatinu natopljenu u vodi. Kada se želatina
rastopila maknite s vatre i ostavite da se hladi. Od vrhnja napravite čvrsti šlag i lagano umiješajte
kuhane žumanjke. Dodajte kesten kojega ste začinili s rumom i šećerom u prahu te protisnuli kroz
prešu za čvarke ili kroz krupnije cijedilo. Kesten parfe ostaviti u hladnjaku 60 minuta. Dok se parfe
hladi; u posudi od jednog jaja, mlijeka, šećera, brašna, malo soli, korice limuna napraviti gušću
smjesu za palačinke, te ispeći na tavici male pogačice.
Kada se parfe ohladio i stegnuo napravite torticu od kestena tako da na pogačicu stavite kesten parfe i ponovite postupak nekoliko puta. Sve zajedno po želji prelijte s rastopljenom čokoladom.