I u 2024. godini nastavlja se tradicija i osmu godinu za redom organiziraju se Wine ViP Eventi diljem Hrvatske. Najprimamljivije će budućim sudionicima biti posebnosti koje organizator najavljuje u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, a to su besplatni: ulaz, degustacije, predavanja, radionice i edukacije kao i gastronomske degustacijske prezentacije.

Dantes se sa svojim timom agencije odlučio na 19. rođendan agencije podijeliti s javnošću informaciju o dogovorenim terminima pet Wine ViP Evenata u 2024.godini. 

Dogovoreni gradovi, datumi i hoteli su:  

  • Split Hotel Amphora     21. veljača 2024. (srijeda)
  • Zadar Hotel A mare     23. veljača 2024. (petak)
  • Rijeka Hotel Bonavia     28. veljača 2024. (srijeda)
  • Poreč Valamar Diamant Hotel  06. ožujak 2024. (srijeda)
  • Zagreb Hotel Antunović    12. ožujak 2024. (utorak)

Ono što ove Wine ViP Evente čini posebnim i drugačijim su emocije, vrhunske edukacije i pozitivna energija i sinergija svih sudionika događaja. 

U izlagačkom dijelu ograničen je broj izlagača, a organizator veliki naglasak daje hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije, kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma

Događaj je usmjeren na goste restoratere, hotelijere te općenito na HoReCa sektor i naš turizam. 

Glavni ciljevi eventa su edukacija HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (vlasnika raznih ugostiteljsko turističkih objekata i njihovih djelatnika – Managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista…) te proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

Dantesovi eventi uvijek imaju i humanitarnu notu, a ove godine biti će to iznimno posebna humanitarna priča u kojoj će svi sudionici imati prigodu sudjelovati.

Gosti na eventu moći će uživati u osam enogastronomskih radionica i prezentacija a koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi; dok će između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku družiti se, degustirati proizvode ili poslušati prezentacije brojnih vrlo kvalitetnih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju.

Od samih početaka, još od 2017. godine potporu projektu daju pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, a iznimno važan partner je Hrvatska turistička zajednica, županije i gradovi domaćini i njihove turističke zajednice, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.