Sigurno ste surfajući bespućima interneta naišli na barem jednu reklamu za kućni uređaj za čišćenje kamenca. I naša stomatologinja dr. Hana Kralj naišla je njih nekoliko i odlučila kupiti tri različite vrste preko AliExpressa – jedan uređaj stajao je 9, drugi 20, a treći 26 eura.

– Niti jedan od ovih uređaja nije nešto s čim bi ljudi trebali pokušati očistiti kamenac na zubima. Najjeftiniji, srećom, nije ni proradio, a s ova druga dva biste si mogli ozbiljno ozlijediti zubnu caklinu ili zubno meso. A to kakvu štetu ste svojim zubima napravili nećete doznati odmah, već tek kasnije. – rekla je dr. Kralj.

Najbolje je pogledati video Doktorice Četkice, kako se zove youtube kanal dr. Kralj za potpuni dojam njezine recenzije ovih naprava.

Dr. Kralj ipak ističe da postoji jedna situacija u kojoj bi dopustila svojim pacijentima korištenje jedne od ovih naprava, a to je da prvo prođu njezin kratki tečaj, pa eventualno vođeni njezinim instrukcijama povremeno to rade sami kod kuće. No, ne vjerujte reklamama na internetu, posjet stomatologu je uvijek bolja opcija!