Za sreću bi nam trebala biti dovoljna osoba koju volimo, no ako je kulisa vanserijska onda je i doživljaj ljubavi jači! Ako tome pridodate i vrlo važan moment društvenih mreža, jer sve što nam se u životu dogodi mora biti dokumentirano i tamo. Pa tako i zaruke – snimanje i fotografiranje cijelog procesa otišlo je toliko daleko da se ponekad za tu prigodu angažiraju i profesionalni fotografi i ljudi koji planiraju zaruke. Jer lokacija, ambijent, kut snimanja – sve mora biti savršeno pripremljeno. Za jednu se osobu zaručujemo samo jednom. Prema raznim anketama ovo su najpopularniji gradovi za zaruke, a mi vam donosimo prijedloge za must have mikro lokacije.

Eiffelov toranj danonoćno svjedoči zarukama već desetljećima!

1. PARIZ

Može li romantičnije od Pariza? Ovaj je grad toliko iskomencijalizirao svoj status najvećeg romantika na planeti da na internetu postoje na desetke stranica koje vas vode kroz cijeli proces prošnje u Parizu. I naravno, ako nije Eiffel u pozadini, bolje da ste avionsku kartu koju ste kupili posebno za to putovanje – bacili u smeće.

2. RIM

Mnogo je talijanskih gradova omiljeno poprište zaruka – od Venecije, (jer vožnja gondolom) i Verone (jer Romeo i Julija), a mi smo izabrali Rim. No, kod Rima, kao i kod ostalih destinacija koje spominjemo, treba uzeti u obzir turistički moment. Jer, Španjolske stube u Rimu su predivne, ali i krcate turistima u svako doba dana. Zato, ako namjeravate napraviti raskošne zaruke – koloseum koji se vidi u pozadini s balkona hotela ili neke terase – bio bi mudar izbor.

3. SANTORINI

Ako zaruke planirate na grčkom otoku Santoriniju niti jedno doba dana ne dolazi u obzir osim – predvečerja. Doći u Santorini i kleknuti na danjem svijetlu bilo bi ravno katastrofi. Hashtag #santorinisunset na Instagramu ima 155 tisuća objava. I vaše zaruke trebale bi biti dio te zajednice.

4. NEW YORK

Ako ste New York odabrali za svoje idealno mjesto onda sigurno pucate na Central park. Prepoznatljiv je i životan.

5. THE CLIFFS OF MOHER

Litice smještene na jugu Irske protežu se duž osam kilometara, a zbog nadmosrke visine od 214 metara pružaju nevjerojatan pogled zbog kojeg vrijedi izabrati baš ovo mjesto za zaruke.

Bajkovitih mjesta poput ovih na svijetu je još mnogo. I koje god mjesto odabrali, pa makar to bila i intima vlastitog doma, od kulise je ipak važnija osoba ispred koje stojite. Jer za kulisu koja vas čeka u braku nema unaprijed smišljenog scenarija i koreografije. Ta se kulisa zove život.