Kao što je to uvijek slučaj s receptima iz Majstor kuhar akademije, i najobičnije jelo ima pomak. Ove polpete u šalši s pire krumpirom zbog kombinacije začina i namirnica nude rapsodiju okusa. Jednostavno je – fino!
SASTOJCI:
600 g mljevenog mesa
200 g luka
200 g rajčice
50 g češnjaka
10 g bijelog kruha
10 g slanine
1 jaje
sol
papar
peršinov list
chilli birdseye
suncokretovo ulje – za prženje
PRIPREMA:
Kratko popržite slaninu i malo luka na kockice, a češnjak narezan na listiće prokuhajte u vodi. U posudu stavite meso te začine sol, papar, chilli i peršinov list. Prelijte vrelom vodom u kojoj se je kuhao češnjak. Dodajte prženi luk i slaninu, prethodno namočeni i dobro ocijeđeni kruh, jaje i dobro pomiješajte. Kada je smjesa postala kompaktna i glatka, napravite od nje male polpete. Pržite ih na malo masnoće na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obje strane. Pečene polpete izvadite na papirnati ubrus kako bi odstranili višak masnoće. Od luka, česnjaka i rajčice napravite domaću šalšu.
Polpete servirajte na domaćoj šalši uz pire krumpir.