Jednostavno, zdravo i nesvakidašnje – tri su riječi koje opisuju jelo čiji recept vam donosimo. Crvena leća sa suhim šljivama u slanini je idealno jelo s kojim ćete zašareniti svakodnevicu. Jer, priznajte da se barem jednom na tjedan pitate, što danas kuhati. Evo vam odgovora na pitanje. Nema na čemu i drugi put. Recept donosi Majstor Kuhar akademija.
SASTOJCI:
400 g crvene leće
50 g luka
100 g batata
10 g češnjaka
50 ml bijelog vina
100 g maslaca
200 g suhih šljiva
100 g slanine
50 g dimljenog sira
bućino ulje
maslinovo ulje
sol papar
čili
NAČIN PRIPREME:
Na maslinovom ulju kratko popržite sitno nasjeckani luk, dodajte leću te kratko prepržite. Podlijte s bijelim vinom. Kada vino ispari, podlijte temeljcem ili vodom. Posolite, poparite, dodajte malo čilija i nastavite pirjati na laganoj vatri. Prema potrebi nastavite podlijevati temeljcem ili vodom. Kada je leća kuhana, sve zajedno povežite maslacem.
Suhe šljive omotajte u slaninu i prepržite na tavi. Kod serviranja na leću položite pržene šljive, naribajte dimljeni sir i sve zajedno prelijte bućinim uljem. Dobar tek!