Jednostavno, zdravo i nesvakidašnje – tri su riječi koje opisuju jelo čiji recept vam donosimo. Crvena leća sa suhim šljivama u slanini je idealno jelo s kojim ćete zašareniti svakodnevicu. Jer, priznajte da se barem jednom na tjedan pitate, što danas kuhati. Evo vam odgovora na pitanje. Nema na čemu i drugi put. Recept donosi Majstor Kuhar akademija.

SASTOJCI:

400 g crvene leće

50 g luka

100 g batata

10 g češnjaka

50 ml bijelog vina

100 g maslaca

200 g suhih šljiva

100 g slanine

50 g dimljenog sira

bućino ulje

maslinovo ulje

sol papar

čili

Slanina I suhe šljive su preuzbudljiva kombinacija za vaše nepce! Foto: Pexels
Slanina I suhe šljive su preuzbudljiva kombinacija za vaše nepce! Foto: Pexels

NAČIN PRIPREME:

Na maslinovom ulju kratko popržite sitno nasjeckani luk, dodajte leću te kratko prepržite. Podlijte s bijelim vinom. Kada vino ispari, podlijte temeljcem ili vodom. Posolite, poparite, dodajte malo čilija i nastavite pirjati na laganoj vatri. Prema potrebi nastavite podlijevati temeljcem ili vodom. Kada je leća kuhana, sve zajedno povežite maslacem.

Suhe šljive omotajte u slaninu i prepržite na tavi. Kod serviranja na leću položite pržene šljive, naribajte dimljeni sir i sve zajedno prelijte bućinim uljem. Dobar tek!