Recepata za tortu od sira ima posvuda. No, rijetki će vam dati onu savršenu kremu i hrskavi biskvit kakav očekujete. Zato imamo Majstor kuhar akademiju iz čije kuhinje izlaze samo provjerene delicije. Jedna od njih je i ova torta od sira s pjenušcem.
SASTOJCI:
500 g keksa
200 g maslaca
100 g smeđeg šećera
500 g posnog sira
Jaje
60 g vanilin šećera
2 žumanjka
200 ml pjenušca
200 g jagoda
PRIPREMA:
U multipraktiku samljite kekse, zatim dodajte 50 g smeđeg šećera i maslac. Dno kalupa posujte s malo šećera te stavite smjesu od keksa i utisnite sa žlicom da bude ravnomjerna. Biskvit od keksa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 ᵒC na 3 minute. Za to vrijeme pomiješajte sir s jednim jajem i vaniinl šećerom. Dobivenu smjesu stavite na pečeni biskvit i vratite u pećnicu u kojoj ste temperaturu smanjili na 160 ᵒC . Tortu pecite 15–20 minuta, a nakon toga ju stavite hladiti u hladnjak 20-ak minuta. Za to vrijeme od žumanjaka, pjenušca i smeđeg šećera na pari izlupajte pjenicu. Na tortu poslažite jagode i prelijte s pjenicom kod serviranja.