Morska jela koja se mogu pojesti s “nogu” ? Da, zvuči nevjerojatno, ali iza svega stoje vrijedni Dubrovčani Antonio i Dado, odnosno Edulis Oyster bar i njihove ‘freške’ kamenice koje stižu iz uzgajališta o kojemu brine već četvrta generacija obitelji Mihočević, a da bi brojni Dubrovčani i njihovi gosti uživali u njima – svaki dan voze 110 kilometara! Kao da to nije dovoljno, nakon cjelodnevnog radnog vremena – vraćaju školjke u more u rodni Ston, kako bi zadržale svježinu. Njihova parola „Sip of the Sea“ doslovno znači gutljaj mora! 

I raspjevani chef Ivan Pažanin slkjedeći vikend dolazi na Bavarin. Foto: Franko Kelam

Ova vrijedna ekipa iz edulis Oyster bara na Bavarinu, proljetnom gastro-glazbenom festivalu, predstavit će burger s kozicama, tuna steak sendvič, tuna tartar tacose, a uz mnogima omiljene kamenice pripremaju i jelo iznenađenja! Uz njih, u Lazarete se od 5. do 14. svibnja vraća i dobro nam znana vesela gastro karavana s već provjerenim delicijama, među njima omiljena Gogina “Koka u korpiću”, Žmirin janjeći ragu s prošekom i suhim smokvama, Picnicov  nagrađivani burger, popularna Begova plant based jela, a i Tea Mamut najavljuje nova slatka iznenađenja iz svoje “O’š kolač?” slatke tvornice.

Foto: Franko Kelam

Službeno otvorenje festivala zakazano je za 5. svibnja u 19:30 minuta, a nakon što kušate već spomenute delicije, uz neizostavan najljepši pogled na Grad slijedi zabava s taktovima Nene Belana i njegovih Fiumensa. 

Jer kada se spoji more, hrana, glazba i originalna ideja, dobivamo mjesto kojem se uvijek rado vraćamo. Točno takvo je i Bavarin, dubrovački festival koji se već jednom pokazao kao najljepše mjesto za stvaranje brojnih uspomena! 

Sve novosti i pojedinosti programa Bavarina nastavite pratiti na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku

Radno vrijeme festivala je svakim danom od podne do ponoći, a vikendom od 10 ujutro pa sve do ponoći.