Recept za pravi ljetni desert – košarice s bobičastim voćem i kremom od mascarponea je ispred vas, a potpisuje ga vrijdna ekipa iz Majstor kuhar akademije. Dobar tek!

SASTOJCI:

500 g mascarponea
200 g vrhnja za šlag
125 g šećer u prahu
100 g malina
100 g kupina
100 g borovnica
500 g kora za štrudlu
100 g šećera

Foto: Pexels

PRIPREMA:

Vrhnje za šlag uz dodatak šećera u prahu pjenasto razradite mikserom, te u njega dodajte mascarpone. Laganom brzinom miksera napravite jednoličnu pjenastu kremu od mascarponea. Gotovu kremu stavite u hladnjak da se ohladi 45 minuta. Za to vrijeme u tavici od šećera i malo vode napravite sirup. Kore za štrudlu narežite na kvadrate i premažite sa sirupom, te stavite na pleh za pečenje preko kuglica koje smo napravili od aluminijske folije. Tijesto stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite nekoliko minuta. Kada su košarice pečene maknite ih s kuglica i ostavite da se ohlade. Desert servirajte tako da u košaricu žlicom stavite kremu od mascarponea, zatim miješano bobičasto voće te opet žlicu kreme. Dekoriramo sa malo voća i mente te sve zajedno posipamo s malo šećera u prahu.