Ako namjeravate uskoro pred oltar, odabir vjenčanog prstenja je svakako na vašoj to do listi. Postoji nekoliko razloga zašto biste trebali razmisliti i prstenju od drva, osobito ako želite posebnu uspomenu na dan kada ste se obećali svojoj osobi.

IZDRŽLJIVOST

Drveno prstenje je iznenađujuće otporno i dobro se drži unatoč tome što se sastoji od organskog materijala.

Jedan od razloga je i to što je većina izrađena od čvršćeg drveta koje nije lako oštetiti svakodnevnim trošenjem, kao što su ogrebotine, savijanja ili lomovi. Vjenčane burme od drva mogu izdržati jednako dugo kao i one od metala ako se pravilno održavaju.

Ako ste još uvijek u nedoumici, znajte da je mnogo drvenih vjenčanih prstena izrađeno od kombinacije drva i volframa (tvrd, krt, sjajan srebrnobijeli metal koji ima iznimno visoku gustoću), tako da dobivate izdržljivost i snagu volframa zajedno s prirodnom ljepotom drva.

JEDNOSTAVNI SU ZA ODRŽAVANJE

Drvene burme na prvi pogled mogu zvučati čudno, ali zapravo su, kad je riječ o održavanju, prilično jednostavne. Nećete se morati brinuti da će zahrđati ili oštetiti jer, vjerujte nam kad to kažemo, normalno trošenje izgledat će dobro u odnosu na prirodnu patinu drva. No, svakako se ne preporučuje upotreba jakih kemikalija za čišćenje bez zaštitnih rukavica, jer one mogu uništiti zaštitni sloj prstena.

Također, suprotno uvriježenom mišljenju, podmazivanje prstena je nepotrebno. Prirodna ulja vaše kože nahranit će vaš prsten i osigurati da zadrži svoj sjaj dugi niz godina. Zapravo, patina koju stvaraju ulja vaše kože i prirodna odjeća učinit će da vaš vjenčani prsten izgleda još ljepše kako vrijeme prolazi.

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVI

Svakome bi briga o majci Zemlji trebala biti prioritet. Jeste li znali da u tome možete pomoći odabirom drvenog vjenčanog prstena umjesto metalnog?

Ali kako to točno funkcionira? Pa, mnoge tvrtke koriste samo održivo posječeno drvo u svom drvenom prstenju i drugom ručno izrađenom drvenom nakitu. To jamči da nijedno živo drveće nije žrtvovano u izradi vašeg prstena.

Umjesto toga, odabiru ponovnu upotrebu i prenamjenu materijala kao što su sandalovina i drugi.

DRVENO PRSTENJE JE U TRENDU

Tek nedavno zapad je počeo prihvaćati ideju drvenog nakita. Posljednjih je godina ovaj koncept eksplodirao, a drveni prstenovi brzo su postali nezaobilazan dodatak.

IZBOR JE VELIK

Zaista je nevjerojatno koliko različitih nijansi i uzoraka postoji na izbor kada su u pitanju drvene burme. Metoda izrade uključuje oblikovanje drva u željeni oblik i zatim njegovo brtvljenje kako bi se očuvala njegova prirodna ljepota i zaštitilo od vremenskih nepogoda.

Svaka vrsta drva ima svoju specifičnost. Kada uzmete u obzir sve brojne materijale koji se mogu koristiti za umetke, kao što su metal, lan, cvijeće, pa čak i zrna kave, mogućnosti kombiniranja su praktički neograničene.