Osim što je jedina u regiji dobila poziv za sudjelovanje na Fashion weeku u Londonu, poznata hrvatska hair stilistica Evelin Benković imala je prigodu raditi s Nick Irwinom, najpoznatijim imenom u svijetu stiliziranja kose koji je Evelin pozvao da se u backstageu pridruži njegovu timu. Bila je to jedna od onih prilika u životu koje se pružaju samo jednom.

Nick Irwin je autoritet u svakom smislu: čovjek koji ima sve konce u rukama. Vrlo je moćan, samouvjeren, zna što radi, visoki, ali pomaknuti esteta. Inspirativan lik – priča Evelin kojoj je trebalo jedno vrijeme da pohvata upute velemajstora.

Evelin s Nickom Irwinom i njegovim timom.

– Kada smo krenuli raditi prva dva modela za dizajnera NOKI, imala sam osjećaj kao da sam pala s Marsa. Jednostavno, nisam mogla uloviti tu kreativnu nit da mogu započeti stvarati. Taj osjećaj je meni inače izuzetno bitan, uloviti tu putanju. Nakon dva modela, zbunjeno sam stala i rekla da mi nije u potpunosti jasno i da mi treba još inputa: što radi NOKI, kako radi, koja mu je inspiracija… To je jedna vrlo razvijena, kreativna, predivna underground scena i on, recimo, radi s isključivo recikliranim materijalima. Svi su ostali samo kimali glavom, iako je bilo jasno kao dan da inputi nikome nisu baš do kraja jasni. Nick je stao, pogledao me i s velikim poštovanjem i profesionalnošću nastavio objašnjavati, još detaljnije i podrobnije – prepričava Evelin zanimljivu anegdotu iz backstagea.

Modeli na kojima je Evelin radila na Fashion weeku u Londonu.

Evelin u London i na jesen

Nakon toga je pokazala svu raskoš svoga znanja i savršeno se nadopunjavala s kolegama Alexom i Alastairom Jubbsom, a svi lookovi rađeni su sa Session Label Schwarzkopf Professional proizvodima.

– Kada sam dobro shvatila što Nick i njegov tim žele, dobila sam ogromnu količinu adrenalina i samopouzdanja. Shvatila sam i dokazala i sebi i drugima da sam tehnički odlično potkovana, da mogu napraviti predivne stvari. Da mogu parirati svim ostalim kolegama na razini svijeta – ispričala je Evelin dojmove odmah po dolasku u Hrvatsku.

Osim na NOKI reviji, Evelin je radila i na modelima brenda Helen Anthony, a da je odradila dobar posao dokaz je i poziv Nicka Irwina da se njegovu timu pridruži i na jesen.