Glazbeni spektakl ‘Zvukovi otoka/Sounds of the Island’ održan proteklog vikenda usred šibenskog arhipelaga – na otoku Obonjanu definitivno je opravdao očekivanja. 

Riječ je naime o projektu kojim se između ostalog željelo povezati Obonjan sa Šibenikom te zvuk europskih i svjetskih metropola približiti lokalnom stanovništvu i brojnim turistima koji su se tih dana zatekli u okolici Krešimirova grada. Taj težak zadatak bio je povjeren bendu Soul Shadows Tantriq kojeg čine najbolji europski soul-funkeri iz Amsterdama i Zagreba, predvođeni frontmenom Mirzom Tetarićem.  Ovi su glazbenici dijelili stage s najvećim imenima 20. stoljeća – Stonesima, Princeom, Stingom, B.B. Kingom, ZZ Topom, Joss Stone, a u posljednje vrijeme s Mariom Biondijem, Beyonce, Smoove&Turrellom… Soul – funkerima na pozornici se pridružio i poseban gost iz Nizozemske, DJ MAESTRO koji je zaraznim ritmovima ovom jedinstvenom projektu dao međunarodni potpis!

Foto: Franko Kelava

Besplatni koncert u organizaciji ,Make it count Jack Daniel’s-a, CMA Promotionsa, Obonjana i TZ Šibenika kulturno je obogatio godišnji odmor brojnih turista željnih kvalitetnog provoda otkrivši im ovaj biser šibenskog arhipelaga kao sjajno mjesto za opuštanje, a domaće je samo podsjetio kakvo prirodno blago imaju u blizini, pogotovo onda kada se požele maknuti od gradske vreve. 

Marija Pajić. Foto: Franko Kelava
Anamarija Asanović. Foto: Franko Kelava

Nadodajmo samo da je ovaj otok dugo bio zatvoren za javnost što sada definitivno nije slučaj jer Šibenik i Obonjan svakodnevno povezuje nekoliko besplatnih brodskih linija. Nevjerojatna otočka kulisa s dodatkom najboljeg soula svakako je zabilježena kao odlična uvertira u dugo toplo ljeto! 
Zvukovi otoka sele dalje po jadranskoj obali, a o sljedećoj lokaciji – uskoro!