Putovanja i odmor s djecom mogu biti izazovni, a roditeljima često po povratku s odmora treba nekoliko dana da se – odmore. No, postoje mjesta koja su u potpunosti prilagođena djeci i obiteljskom odmoru. Oni koji žive na moru imaju na dohvat ruke nekoliko takvih lokacija, a ako kontinentalci žele izbjeći putovanja od nekoliko sati uvijek imaju opciju posjetiti susjednu Sloveniju. Terme Laško u potpunosti su prilagođene djeci i obiteljskom odmoru, a udaljene su svega sat vremena od Zagreba bez vinjete.

Impresivna staklena kupola za vodene atrakcije

Nismo sigurni je li usporedba ispravna, ali Thermana Park Laško se čini kao vodeni Disneyland. Termalna voda je fantastična za zdravlje, a bazeni za djecu svih uzrasta, od vodenog igrališta za najmlađe, preko tobogana i brze rijeke pa sve do bazena s valovima, nude neograničenu zabavu. Tri whirlpoola iznad bazena i miran Kneipp kutak kao stvoreni su za roditeljski predah. Apsolutni high light je staklena kupola ispod koje se nalaze bazeni. Pod čarobnom kupolom možete se sunčati ili ostvariti svojim mališanima želju iz snova – nezaboravni doživljaj noćnog kupanja pod zvjezdanim nebom petkom do 22 sata!

terme laško
Foto: Terme Laško

Za uzbudljive dječje trenutke

Upoznajte Vodomčeka i Vodomčicu! Simpatične maskote termi nastale su prema liku vodomara, jedne od najživopisnijih ptica koja se gnijezdi samo u najčišćim područjima kao što je ono uz rijeku Savinju gdje se nalaze i ove toplice za djecu. Uz igraonice, zabavnu animaciju i razne pustolovine zabava je zajamčena i nema dosade!

Mislilo se i na nešto starije koje će zasigurno zainteresirati VR Experience Room u kojoj mogu upoznati živopisni srednji vijek, vrijeme moćnih grofova Celjskih i priču o tragičnoj ljubavi Friderika i Veronike. Koncept “Promijeni tijek povijesti” višestruko je nagrađivan i predstavlja jedan od najinovativnijih turističkih proizvoda koji korisniku daje moć utjecaja na tijek povijesti.

terme laško
Foto: Terme Laško

Dragocjeni trenutci opuštanja

I djeci je potreban odmor i opuštanje od svakodnevnih obaveza. Princeza manikura, njega lica, iznimno popularna masaža čokoladom – samo su neki od tretmana za djecu od 5 do 13 godina koji će ih oboriti s nogu! A kako je vrijeme proljetih alergija dobro će doći i boravak u slanoj sobi koja, između ostalog, pomaže kod poteškoća s disanjem i problema s kožom, uz još niz zdravstvenih prednosti.

Dok djeca uživaju, vrijeme je da se opuste i roditelji. To neće biti teško jer se filozofija u Wellness Spa Centru Thermana Park temelji na sjajnim programima relaksacije. Sedam sauna, mali bazen za hlađenje, bazen s grijanom termalnom vodom i mlaznicama za masažu, brojni wellness tretmani i masaže s medom i pivom, ayurvedski wellness tretmani koje provode terapeuti iz Indije – samo treba odabrati i uživati.

terme laško
Foto: Terme Laško

Smještaj po mjeri obitelji

Od prostranih obiteljskih soba, preko interne povezanosti s termalnim centrom pa sve do vrhunske kulinarske ponude – moderan obiteljski hotel Hotel Thermana Park Laško **** Superior nudi odličan smještaj prilagođen obiteljima. U blizini su brojne pješačke staze i prirodne i kulturne atrakcije koje pozivaju na istraživanje. Djeci će se posebno svidjeti ekološka igrališta u obliku tvrđave koja se nalaze na kraju Lječilišnog parka.