Jeste li kada kušali ili barem čuli za jelo u kojem je povrće glavno jelo, a meso prilog? Ako niste, profesionalci iz Majstor kuhar akademije pripremili su baš jedan takav recept za ragu od povrća!

Foto: Pexels

RECEPT:

100 g tikvica
100 g crvene paprike
100 g zelene paprike
100 g luka
100 g rajčice
50 g češnjaka
400 g svinjskog vrata
Sol – po želji
Papar – po želji
čili – po želji
100 ml maslinovog ulja
100 ml soka od rajčice
mljevena paparika – po želji

Foto: Pexels

PRIPREMA:

Na zagrijanoj masnoći popržite krupno nasjeckani luk. Kad je luk postao staklast dodajte češnjak
narezan na kolutove, kratko prepržite te dodajte papriku rezanu na krupne kocke. Sve zajedno podlijte s
malo vode i stavite pirjati na laganoj vatri. Povrće začinite sa soli, paprom, crvenom paprikom i
čilijem te nakon 10 minuta pirjanja dodajte rajčicu narezanu na kocke a kojoj ste prije toga maknuli kožu. Dodajte i tikvice narezane na polumjesece. Zalijte sokom od rajčice i pirjajte 15-20-minuta na laganoj vatri.
Gotov ragu servirajte sa svinjskim vratom kojeg ste naboli na ražnjiće. Dekorirajte po želji.