Zlatni otok, kako mnogi nazivaju Krk ovog ljeta, od ponedjeljka je poprište festivala kojem je jako teško odoljeti! U Njivicama – malom mediteranskom mjestu koje je kroz godine postalo sinonim za obiteljski turizam, do 16. srpnja će biti nezaobilazna lokacija za sve ljubitelje sladoleda. 

Na Festivalu sladoleda, koji je namijenjen baš svima prisutno je pet izlagača koji zajedno s lokalnim proizvođačima nude brojne varijacije sladoleda spremljene od pomno biranih sastojaka. Tako se mogu kušati artizanski gelato, pravi homemade sladoled, luxury gelato te brojne druge verzije ove kremaste delicije, a kuglica će se moći kušati po cijeni od 1.50 eura pa nadalje.

A uz sladoled se veže i dobra zabava! Tako turistička zajednica Općine Omišalj pripremajući šesto izdanje Festivala sladoleda najavljuje i potpuni doživljaj za vruće ljetne dane.

Naime, organizatori su pripremili bogat sedmodnevni program koji obiluje glazbenim nastupima, kreativno – edukativnim radionicama za djecu, a posjetitelje zabavljaju više od 70 animatora, performera i umjetnika. Tijekom ovih sedam dana ne nedostaje ni odlične zabave uz Gelato sisters, Domenicu, Luku Nižetića, Šajetu, Grooverse, Infinity band i DJ-a Alexa Sabattinija, a svakodnevni dječji program uključuje više od 20 radionica, nastupe uličnih performera, Kids disco i brojne sadržaje za sve uzraste!

-Veseli nas što se Festival sladoleda po šesti put održava u Njivicama koje u prvih šest mjeseci bilježe rast turističkog prometa. Ove godine očekujemo najviše izlagača do sada, a program obiluje glazbenim, animacijskim i zabavnim sadržajem za sve uzraste. Vjerujem kako će upravo Festival sladoleda biti dodatan povod za dolazak turista, ali i zanimljiv sadržaj za lokalno stanovništvo. – izjavila je Andrea Orlić Čutul, direktorica TZO Omišalj.