Posljednjih godina Gorski kotar se prometnuo u hit destinaciju za kvalitetan i luksuzni odmor, što je Hrvatsku stavilo na mapu ne samo turističke zemlje s odličnom ponudom tijekom ljetnih mjeseci već i tokom cijele godine. Dakle, konačno smo krenuli koristiti svoj prirodni geografski položaj. Potencijal, dakako, nije ni blizu iskorišten u potpunosti i mjesta za napredak ima još mnogo.

No, slobodno možemo reći da su Fužine gradić kojeg su i domaći i strani turisti prepoznali među prvima kao mjesto za odmor u planinama. Rekli bismo da im je geografski položaj savršen – nalaze se na 30 minuta od Opatije, Crikvenice, Rijeke ili skijališta Platak. A one same nude mnogo zanimljivog sadržaja, poput špilje Vrelo, jedne od najpoznatijih turističkih atrakcija u Hrvatskoj. U blizini se snimao i popularni film Winnetou što je i dalje dobar mamac za turiste svih profila – slobodno možemo reći da je riječ o dašku Divljeg Zapada. No, sada je to postao Divlji zapad u kojem stanuje luksuz.

Foto: Oliver Kurti
Foto: Oliver Kurti

Brojne šarmantne planinske kućice vizualno se savršeno uklapaju u prirodnu kulisu, ali i nude sadržaj najmodernijih hotela današnjice. Biti u divljini, okružen zelenilom i osluškivati kako pucketa vatra u kaminu je jako zgodno. Ali leći u hidromasažnu kadu s pogledom na jezero Bajer bilo da je ljeto ili zima – trenutak je kojeg se sjećamo cijeli život. Međutim, u tom pogledu u Vili Fužine uživate cijelo vrijeme boravka jer je smještena na brijegu i omeđena staklenim stijenama.

Foto: Oliver Kurti
Foto: Oliver Kurti
Foto: Oliver Kurti

Vila je platforma za uživanje na svakom koraku – ima tri spavaće sobe, dvije kupaonice, vrlo prostranu kuhinju s blagavaonicom i finsku saunu – sve ono što smo gledali u filmovima i mislili da se događa negdje i nekome drugome. Okućnica u svakom smislu prati interijer – od sadržaja do luksuza.

Na kraju jedino što možemo je uzdahnuti – spakirati kofere i u navigaciju upisati – Fužine.