O, da! Dobro ste pročitali – capuccino od šparoga i kozica. Riječ je o originalnom receptu koji dolazi iz kuhinje Majstor kuhar akademije. O čemu je točno riječ – donosimo u receptu.

RECEPT:

500 g šparoga
200 g kozica
100 g poriluka
100 g luka
50 g bijelog batata
2 jaja
150 g maslaca
50 ml maslinovog ulja
Sol – po potrebi
Papar – po potrebi
čili – po želji

Foto: Pexels

PRIPREMA:
Na maslacu prepržite sitno sjeckani luk, poriluk, batat narezan na kockice i šparogine stabljike kojima ste odstranili vrhove. Zatim dodajte kozice, kratko ih popržite, te zalijte temeljcem ili vodom. Juhu začinite sa soli i paprom, a po želji dodajte čili i pustite da kuha na laganoj vatri 20 minuta. Za to vrijeme vrhove šparoga sameljite u pastu uz dodatak maslinovog ulja. Kada je juha kuhana sa štapnim mikserom ju sameljite u gustu kremastu juhu. Neprosedno prije serviranja juhe od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg, te u njega umješajte pastu od šparoga. Servirajte tako da do pola šalice za juhu stavite juhu, te na vrh položite tučeni bjelanjak kako bi juha asocirala na cappuccino. Dekorirajte s
krekerom, kockicama sotiranih kozica i čili nitima.