Lubenica u kombinaciji s lukom, feta sirom, krastavcem i maslinama u teoriji zvuči kao loš tik-tok trend. No, u praksi je doista nešto što ćete poželjeti napraviti kad god tijekom vrućih ljetnih dana nećete imati volje stajati za štednjakom. Rapsodija je to okusa koji se savršeno sjedinjuju. Recept za grčku salatu s lubenicom pronađite u nastavku:
RECEPT:
- 4 šalice lubenice narezane na kockice
- 1/2 šalice izmrvljenog feta sira
- 1/2 šalice otkoštenih maslina
- 1 šalica prepolovljenih cherry rajčica
- 1 nasjeckan krastavac
- 1/4 narezanog luka
- 1/2 šalice nasjeckanih listova mente
- limun
- med
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
PRIPREMA:
Bez mnogo filozofije, nasjeckajte sve sastojke, prelijte ih medom, sokom jednog ocjeđenog limuna i maslinovim uljem, posolite, popaprite i – uživajte!