Panel diskusijom o 20 godina tradicije pravog odmora, predstavljanjem poslovnih rezultata te velikim lounge partyjem na kojem je goste zabavljao Boss band, Terme Tuhelj obilježile su dva desetljeća rada. U predivnom ambijentu kampa Vita, jedinog kampa s pet zvjezdica na kontinentu, koji je za ovu prigodu bio uređen kreacijama zagrebačkog cvjetnog studija Vanda flower, doista je bilo veselo, a domaćini su imali i puno razloga za ponos. Naime, Terme Tuhelj već godinama ‘pišu’ jednu od najljepših turističkih priča na kontinentu – stalnim ulaganjem (čak 30 milijuna eura uloženo je u proteklih 20 godina!) ne samo da privlače sve veći broj gostiju, nego su i predvodnici trendova u turističkom sektoru.

Foto: Nino Verdnik

Noviteti na tuheljskoj rivijeri

Novi adrenalinski tobogan na vanjskim bazenima, koji će biti u funkciji već ovog ljeta, te izgradnja vlastite solarne elektrane, samo su dio investicija koje su povodom rođendanskog druženja predstavili Florjan Vasle i Vasja Čretnik, direktori Terma Tuhelj. Uz specifičan stil moderatora Marija Petrekovića, zanimljivo je bilo čuti kako su Terme Tuhelj ‘rasle’: od 2003., kad je obnovljen postojeći hotel i izgrađeno najveće kupalište u Hrvatskoj s ukupno 5000 m2 vodene površine, kao i SPAeVITA centar, do impresivnog Glamping village-a Terme Tuhelj*****, modernog kompleksa mobilnih kućica s pripadajućom wellness i spa ponudom s visokih pet zvjezdica.

Panel na kojem su sudjelovali Florjan Vasle, Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i Vasja Čretnik. Foto: Nino Verdnik

Tuheljska ‘rivijera’ ili kompleks vanjskih bazena s ljetom postaje mjestom vrhunske zabave i ljetnih radosti. Vodena rijeka, bazen s valovima, vodeno igralište sa špricalicama za najmlađe, adrenalinski tobogani, uključujući i najnoviji, koji je kombinacija zatvorene tube i otvorenog slide dijela, kojim se spušta na gumonima, spremni su za još jedno nezaboravno ljeto. Slavljeničku atmosferu dodatno će ‘začiniti’ i Severina, koja 29. srpnja nastupa na Tuheljskoj noći.

Petra Terner i Mario Petreković. Foto: Nino Verdnik

Gosti prepoznaju kvalitetu 

Stalno osluškivanje njihovih potreba, kao i investicije koje odmor čine još ugodnijima i po mjeri svakog čovjeka, gosti su već nagradili. Naime, u usporedbi s predpandemijskom 2019., broj noćenja u prvih pet mjeseci ove godine povećan je za čak 19,8%, a Terme Tuhelj prihodovale su 5.056.703 eura, što je povećanje od 27,4% u odnosu na isto razdoblje 2019. U kojoj mjeri ovi izvrsni poslovni rezultati doprinose razvoju cjelokupne županije, potvrdili su i Željko Kolar, župan Krapinsko – zagorske županije, te Mladen Hercigonja, načelnik općine Tuhelj, koji su se također pridružili rođendanskom slavlju. Ovom prigodom donirano je 3.000 eura općini Tuhelj za uređenje dječjeg vrtića.

Florjan Vasle i Vasja Čretnik, direktori Terma Tuhelj, s Mladenom Hercigonjom, načelnikom općine Tuhelj (u sredini) Foto: Nino Verdnik

Dugo, toplo ljeto

Inače, Terme Tuhelj u suradnji s lokalnom turističkom zajednicom planiraju brojne evente tijekom nadolazećeg ljeta. Summer Fest Tuhelj u srcu sezone garantira puno zabave na području Tuheljskih Toplica i okolice. Na terasi Dvorca Mihanović tako će se od 14. srpnja pa sve do 25. kolovoza održavati manji jazz koncerti i glazbene večeri pod nazivom ‘A strana Zagorja’. U sklopu Summer Festa Tuhelj planirani su i nastupi akrobata i žonglera, kino na otvorenom, stand up nastup, nogometni turnir…, kao i event ‘Zagorje u malom’, gdje će ovaj kraj biti predstavljen kroz nastupe mažoretkinja, lokalnih KUD-ova i tržnice domaćih proizvoda.