Krem juhe su u ovo jesensko doba najdraža okrijepa ako nas pitate, ali i ako pitate profesionalce iz “Majstor kuhar akademije”. Njihov recept za juhu od mrkve i đumbira je hit! Đumbir je u ovo doba godine uvijek dobra ideja, a kada se doda mrkvi, stvorili smo recept ne samo za dobro juhu, već i oružje za jačanje imuniteta, okrijepu i borbu protiv sivila jesenskog dana.

  • mrkva – 400 g
  • Crveni luk – 1 glavica
  • Krumpir – 500 g
  • Temeljac – 0.5 l
  • Maslac – 50 g
  • Lješnjaci – 10 g
  • Sol
  • Papar
  • đumbir
Foto: Pexels

Postupak kuhanja:

Mrkvu očistite i narežite na kockice. U to vrijeme ispržite crveni luk na maslacu, dodajte
mrkvu, đumbir narezan na kockice i još malo prepržite, zalijte vodom ili temeljcem i pustite
da prokuha. Na kraju začinite sa soli i paprom. Sve to izmiksajte na kratko sa štapnim
mikserom da juha postane skroz kremasta. Gotovu juhu servirati te posipati sjeckanim prženim
lješnjacima.