Krem juhe su u ovo jesensko doba najdraža okrijepa ako nas pitate, ali i ako pitate profesionalce iz “Majstor kuhar akademije”. Njihov recept za juhu od mrkve i đumbira je hit! Đumbir je u ovo doba godine uvijek dobra ideja, a kada se doda mrkvi, stvorili smo recept ne samo za dobro juhu, već i oružje za jačanje imuniteta, okrijepu i borbu protiv sivila jesenskog dana.
- mrkva – 400 g
- Crveni luk – 1 glavica
- Krumpir – 500 g
- Temeljac – 0.5 l
- Maslac – 50 g
- Lješnjaci – 10 g
- Sol
- Papar
- đumbir
Postupak kuhanja:
Mrkvu očistite i narežite na kockice. U to vrijeme ispržite crveni luk na maslacu, dodajte
mrkvu, đumbir narezan na kockice i još malo prepržite, zalijte vodom ili temeljcem i pustite
da prokuha. Na kraju začinite sa soli i paprom. Sve to izmiksajte na kratko sa štapnim
mikserom da juha postane skroz kremasta. Gotovu juhu servirati te posipati sjeckanim prženim
lješnjacima.