Živimo u vremenu kada nam je većini važno gdje nam iz novčanika odlazi ne svaki euro, već i svaki cent. Nije li to svako vrijeme, pitate se? Vjerojatno jest. Možda bi bilo najpravilnije reći da vođeni tom mišlju živimo više nego ikada prije. Svakodnevna poskupljenja počela su se odražavati na svaki aspekt života, pa i na onaj društveno-ljubavni. Odlasci na večere, a pogotovo ne skupe, rijetkima su opcija. Sastanci u kafićima uz kavu su prihvatljivi, ali želimo li doista na osobu koju smo tek upozali ostaviti dojam neinventivnog čovjeka koji jedino što ima za ponuditi je odlazak na kavu ili u kino (što odavno uopće nije jeftino). Mi smo za vas uključili sive stanice i složili popis devet kreativnih i povoljnih ideja za sastanke s partnerom, ljubavnikom ili prijateljom za kojeg biste željeli da bude nešto više.

Kretivno i povoljno za dnevni i večernji izlazak!

UMJESTO NA VEČERI, NAĐITE SE NA DORUČKU

Kolač, kava, kroasan, sendvič, cijeđena naranča i iza toga šetnja gradom ili gdje god se nalazite. Zašto subota ujutro, ne bi postala novi petak navečer?

Štenja botaničkim vrtom je prilika za ugodan razgovor u intimnom okruženju. Kreativne i povoljne ideje za izlazak s partnerom. Foto: Pexels
Štenja botaničkim vrtom je prilika za ugodan razgovor u intimnom okruženju. Foto: Pexels

POSJETITE JAVNI VRT

Bilo da je riječ o Botaničkom vrtu u Zagrebu, Rijeci ili Splitu, o Vrtnoj bajci u Čepinu ili možda Zoološkom vrtu, provest ćete ugodno vrijeme. Šetnja u predivnom prirodnom okruženju, pa kava za van na klupi i razgovor koji na kraju začinite poljupcem. Eto, slika se sama stvara.

POSJETITE ZVJEZDARNICU ILI PLANETARIJ

Ulaznice su prilično razumne, a iskustvo je neprocjenjivo. Naravno, da biste se odlučili na taj korak nebo bi trebalo biti vedro, a na internetskim stranicama zvjezdarnica ili planetarija po cijeloj Hrvatskoj naći ćete na vrijeme točne informacije.

kreativni i povoljni izlasci
Možda i jest kliše, ali ima li što romantičnije od promatranja zvijezda s osobom koju volite? Foto: Pexels

NASLIKAJTE SLIKU ZAJEDNO

Naravno, u većim gradovima postoje radionice za slikanje na kojima se jako lijepo možete zabaviti uz čašu vina. No, ta će vas aktivnost i koštati. Za jeftiniju varijantu, posjetite veći trgovački lanac i kupite par kistova, tempere i blokove za crtanje. Naravno, idealno bi bilo da imate i štafelaj, ali to je možda pretjerivanje. Zamislite da sjedite kraj osobe prema kojoj gajite još neizrečene osjećaje i slikom joj kažete nešto što niste riječima. Ako veza potraje, tu sliku ili slike možete uokviriti u nekom budućem, zajedničkom životnom prostoru i imate uspomenu za cijeli život.

UPIŠITE SATOVE PLESA

Ovo vrijedi za parove koji su zajedno već neko vrijeme, možda i roditelje koji će na taj način naći vremena za sebe. Vas se dvoje za otprilike 80 eura mjesečno možete ludo zabaviti jednom na tjedan, puna dva sata. To bi mogla biti i dobra terapija za brak ili dugu vezu.

kreativni i povoljni izlasci.
Ples je terapija koja može spasiti brak ili vezu! Foto: Pexels

OTIĐITE NA STAND UP NASTUP

Nastupi komičara po cijeloj Hrvatskoj su relativno česti. Ulaznice nisu skupe, a smijeh je zajamčen. Čini se kao win-win situacija.

OTIĐITE NA KUGLANJE

Ako u vašem mjestu postoji kuglana, što se čeka? Prije nego što odaberete vrijeme i datum provjerite s kuglanom kako se kreću cijene po satu za stazu, jer nije isto u koje vrijeme, niti koji dan odaberete. Cijene variraju između 10 i 30 eura. Disco bowling vikendom je navodno totalni šou!

OTIĐITE NA PENJANJE

Postoje dvorane za rekreativno penjanje diljem Hrvatske. Cijena je 8-10 eura po osobi za cijeli dan. Kasnije možete prošetati. A ako vam se svidi možda to može postati vaš zajednički hobi.

Kreativni i povoljni izlasci.
Penjanje je aktivnost koja od fora izlaska može izrasti u hobi! Foto: Pexels

KUPITE LOTO LISTIĆ

Nakon što izazovete sreću, možete sjesti na klupicu u parku i razgovarati o tome što biste napravili sa silnim milijunima. Uostalom nikada ne znate, možda ih na kraju i dobijete.