Popularnost estetske medicine je u kontinuiranom porastu. Međutim, jako je važno znati tko je liječnik kojemu smo dali svoje povjerenje, kakvo obrazovanje ima i je li kontinuirano educiran – o čemu smo već pisali. Jer, nije tajna da se danas zbog zarade pokojeg eura, alata estetske medicine prihvaćaju i oni koji ne bi ni smjeli ni trebali. I zato je neobično važan 4. Hrvatski Kongres Estetske Medicine koji će se održati kao dio najvećeg regionalnog sajma Beauty&Hair Expo Zagreb.

Kongres će se održati 10. ožujka 2023. u Kongresnom Centru Zagrebačkog Velesajma, a organizira ga Talijansko hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom udrugom estetske medicine i Zagrebačkim Velesajmom. Potporu Kongresu dat će Tutela medici estetici Italia, SIRNA te World Council of Preventive Medicine, Regenerative Medicine and Anti-aging medicine. Kongres najveći naglasak stavlja na zaštitu znanstvene struke i pristup estetskoj medicini i kirurgiji, s posebnom brigom o zaštiti pacijenata.

Hrvatski kongres estetske medicine
Izuzetno je važno tko je osoba kojoj ste dali povjerenje prilikom podvrgavanju tretmanu estetske meeicine. Foto: Pexels

Psihološki aspekt pacijenta – jedna od tema

Okupit će veliki broj domaćih i međunarodnih znanstvenika i liječnika. Riječ je o medicinskom skupu od iznimne važnosti za Hrvatsku u području estetske medicine. Tijekom Kongresa, imat ćemo priliku poslušati najznačajnije liječnike iz više zemalja, a bit će i svečana inauguracija Znanstvenog odbora Italije i Hrvatske, koja je uz potporu Talijansko-hrvatske gospodarske komore osnovala Tutela medici estetici Croatia – Znanstveni odbor za zaštitu
estetske medicine Italije i Hrvatske.
Među glavnim temama Kongresa su:

  • dijagnostički i terapeutski pristup u tretmanu licu – gornja, srednja i donja trećina lica
  • tretman MD točaka i lokalnog adipoziteta, upotreba hijaluroniaze
  • analiza psihološkog aspekta pacijenata estetske medicine
  • osvrt na nutricionizam
  • novosti u ovom području estetske medicine.