Bio je to i više nego lijep i sunčan dan! Legenda hrvatske pop glazbe nizala je svevremenske hitove u prepunim Lazaretima u kojima su Dubrovčani i njihovi brojni gosti došli na otvaranje drugog izdanja Bavarina, street food festivala koji je nakon premijere u listopadu prošle godine osvojio brojna srca južnjaka! 

Narednih devet dana, sve do 14.svibnja do kad traje Bavarin bogat glazbeni program definitivno prati i odlična ponuda hrane za koju su zaslužni: Restaurant „Mare“ iz Trogira, bistro „Missy B.“ iz Splita, zadarski Picnic Mingle & Fun, zagrebački Beg’s plant based street food, slastice ponajbolje pastry chefice Tee Mamut i kao i omiljena dubrovačka riblja street food oaza – Edulis Oyster bar koja je donijela „gutljaj mora“ s nogu!

Foto: Franko Kelava

U Lazarete se nakon prošlogodišnje gastro premijere vratila omiljena Gogina „Koka u korpiću“ praćena Mozza Lizom, Žmirin janjeći ragu s prošekom i suhim smokvama, Picnicov proslavljeni nagrađivani burger Blackie, popularna Begova plant based jela, slatka iznenađenja Tee Mamut a svoj debi na Bavarinu ima omiljena dubrovačka street food oaza – Edulis koji donosi najfinije stonske kamenice kao i preukusan burger s kozicama. 

-Prvi put smo se susreli u Lazaretima prošle godine u desetom mjesecu, objeručke ste nas prihvatili i pojeli ste preko osam tisuća porcija hrane u četiri dana. Hvala vam na gostoprimstvu. a u narednim danima očekuje vas preko 26 programa i šest fantastičnih izvođača – poručio je ovom prilikom direktor festivala Antonio Franić. 

Foto: Franko Kelava

Što sve ne propustiti na Bavarinu? 

Dolazak najboljih svjetskih barmena iz londonskog Lyaness bara svakako je odlična prilika za brojne dubrovačke ugostitelje kao i njihove goste i partnere da se upoznaju s radom ovih eksperata na radionici gdje će talentirani gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva prezentirati samo najbolje od svjetske barske scene stoga nemojte propustiti svjedočiti kreiranju sastojaka koji čine najbolje svjetske koktele i to u subotu 6.5. od 18 sati. 

Foto: Franko Kelava

Uz neizostavan najljepši pogled na Grad, u subotu 6.svibnja slijedi zabava koju će režirati poznata estradna diva Vanna.  Dubrovčane i njihove posjetitelje zabavljat će i legendarni Kuzma i Shaka Zulu (11.5.), zatim mlada i talentirana Gina Damjanović i The GeeGee’s (12.5.), jutarnji koncert Mije Dimšić očekuje ih u subotu (13.5.), a pratit će se i Eurosong na velikom video zidu (13.5.). Da dubrovački festival ima finale kakvo zaslužuje pobrinut će se domaće snage – Silente  koji će premijerno predstaviti i svoju novu pjevačicu (14.5.)

I dok je nedjeljno jutro 7.svibnja rezervirano za objed pod ravnanjem Gorane „Goge“ Milaković, finalistice popularnog kulinarskog showa na zatvarnju festivala, u nedjelju 14.5. svojom kuhačom nedjeljni objed će režirati najraspjevaniji hrvatski chef Ivan Pažanin. 

Foto: Franko Kelava

Velika novost drugog izdanja svakako je i Kino Bavarin, a nastavlja se i suradnja sa Zakladom proslavljenog hrvatskog tenisača Marina Čilića koja će u utorak 9.5. predstaviti svoje djelovanje. 

Radno vrijeme festivala je svakim danom od podne do ponoći, a vikendom od 10 ujutro pa sve do ponoći. 

Sve novosti i pojedinosti programa Bavarina nastavite pratiti na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku

.…jer spiza je slađa kad stavite svoj bavarin!