Žudite za ukusnom i zdravim loncem punim vitamina? Ne tražite dalje od ove jednostavne 20-minutne juhe od špinata! Ovaj ukusan i jednostavan recept, moćan je za vaš imunološki sustav. Mješavina svježeg mladog špinata (u zimsko doba godine svakako je dobar i smrznuti), đumbira, češnjaka, limete i kremastog kokosovog mlijeka, savršena je kombinacija zdravog i ukusnog. Ova juha je jednostavna, hranjiva i prepuna okusa koji će oduševiti vaše nepce i nahraniti vaše tijelo.
SASTOJCI:
- 1 žlica maslinovog ulja (15 ml), (može i jestivo ulje po izboru)
- 1/2 velikog žutog luka, nasjeckanog (oko 1/2 šalice)
- 1 veliko rebro celera
- nasjeckana 3 češnja češnjaka
- malo nasjeckanog ili naribanog đumbira (oko 5 cm dugačkog)
- 280 g mladog špinata
- šalica vode ili temeljca od piletine ili povrća (240 ml)
- 1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka (120 ml)
- Sok od 1 limete (oko 2 žlice ili 20 ml)
- malo čili papričice
POSTUPAK:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk nasjeckan na kockice i prstohvat soli te pirjajte 2-3 minute dok ne počne omekšavati. Dodajte celer, češnjak i đumbir, pirjajte dok luk ne postane proziran još oko 5 minuta. Smanjite vatru ako je potrebno, samo nemojte da zagori.
Potom, umiješajte svježi špinat, kuhajte dok ne uvene, ali ostane zelen, oko 2-4 minute. Dodajte ga u serijama ako je potrebno. Pažljivo prebacite smjesu u blender i dodajte vodu (ili temeljac), sok od limete i kokosovo mlijeko te pire dok ne postane glatko, oko 90 sekundi. Po želji ukrasite svježe nasjeckanom mentom i malo kokosovog mlijeka.