Tvrtka Samsung Electronics otkrila je savjete kako ažurirati postavke privatnosti na svim svojim aplikacijama. Uz brojne pametne uređaje kojima se koristimo svakodnevno, preuzimanje kontrole nad svojom privatnošću nikada nije bilo bitnije, ali uz ove trikove niti jednostavnije.

Vratite kontrolu nad svojom privatnošću

Jeste li ikada razgovarali o izrazito specifičnom proizvodu s prijateljem samo da biste saznali da se reklamira na jednoj od vaših aplikacija društvenih medija nekoliko sati kasnije? Niste sami. BDG Studios i OnePoll ispitali su 1000 Gen Z korisnika u SAD-u kako bi saznali kako se nose s problemima privatnosti i sigurnosti na svojim telefonima. Otkrili su da 69% sudionika misli da se njihovi privatni ili osobni razgovori slušaju putem njihovog uređaja. Gdje god se okrenete, čini se kao da neprestano izlažete svoje podatke. Srećom, postoji nekoliko načina da zaštitite svoje podatke, a da pritom uživate u svakom trenutku beskonačnog scrollanja.

Prije svega, ako vas plaši pomisao da netko sluša vaše razgovore, svakako prilagodite pristup kameri i mikrofonu u postavkama svog telefona. Provjerite svoj Permission Manager koji vam omogućuje da vidite koje aplikacije mogu pristupiti vašim podacima. Osim toga, možete jednostavno ažurirati svoje postavke tako da imate transparentnu kontrolu nad onim što se dijeli u vašim aplikacijama. Konačno, redovito ažurirajte svoje zaporke i nemojte koristiti osobne podatke. U našoj anketi, gotovo polovica ispitanika tvrdi da koristi pojedinosti iz osobnog života (kao što su rođendani) u svojim lozinkama. Da stvar bude gora, 40% tvrdi da koristi istu lozinku na više računa. U jednoj riječi? Nemojte.

Ako osjećate da je vrijeme da ponovno preuzmete odgovornost za svoje podatke i digitalnu sigurnost, imate sreće. Sa Samsung nadzornom pločom za sigurnost i privatnost, možete odlučiti tko točno može pristupiti vašim podacima i kada.

Nije li vrijeme da vratite kontrolu nad svojom privatnošću? Saznajte više o tome kako vam nadzorna ploča za sigurnost i privatnost pomaže u upravljanju dopuštenjima aplikacija.