Ovoga petka u Ogulinu počinje drugo izdanje 18. Ogulinskog festivala bajke. Ovaj omiljeni dječji festival u grad pod Klekom svaki puta privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i regije, a sada će još jednom ove godine u čarobni Ogulin unijeti dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić, rođene upravo u ovome gradu. Ova kulturno-turistička manifestacija tako će tijekom tri dana trajanja, točnije od 8. do 10. rujna, Ogulin transformirati u centar zbivanja prepun zabave, bajkovitih umjetničkih izričaja te bogatog kulturnog programa za djecu, mlade i odrasle.

Foto: Karlo Pavlić
Foto: Karlo Pavlić

Program svakoga dana započinje već u 10 sati tradicionalnim polaganjem vozačke dozvole za letenje na metli, nakon čega slijede zanimljive kreativne radionicepredstaveanimacije, oslikavanje lica. Tu je i neizostavno pripovijedanje bajki koje se naprosto ne propušta tako da sadržaja jednostavno ne nedostaje! Sve se odvija na festivalskim scenama diljem grada koje nose prigodna imena – Neva NevičicaPotjehRegočStriborĐulin vrt, Jagor i Kosjenka.

Foto: Karlo Pavlić
Foto: Karlo Pavlić

Jesenski program obilježit će i nezaboravan koncert za djecu pod nazivom „Kišni razdraganci“ čiji su autori Mrle iz legendarnog glazbenog sastava Let 3 i njegova supruga Ivanka Mazurkijević. Uz sve navedeno Ogulin skriva još mnoštvo svojih čari kao što su pokretni photo pointoviizložba ptica, te veselo festivalsko putovanje na vlakiću Bubi koje djeca obožavaju.

Foto: Karlo Pavlić
Foto: Karlo Pavlić

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste, a program festivala dostupan je na ogfb.hr, tz-grada-ogulina.hr te službenoj Facebook i Instagram stranici.