Ljeto je iza ugla. Svi se mi jako veselimo dužim i toplijim danima, pa tako i naše biljke. Za vrijeme toplih dana češće posegnemo za vodom ili nekim osvježavajućim pićem. Biljke također imaju veću potrebu za vodom i gnojivom, stoga je
potrebno naučiti neka osnovna pravila kako bi vaše bilje živnulo zajedno s vama u ovim sunčanim danima.

Jedan od važnijih faktora u uzgoju odnosno održavanju sobnog bilja je položaj. Naravno, svaka biljka ima svoje neke zahtjeve, ali postoje i neke norme tj. pravila. Rijetko koja sobna biljka voli direktno sunčevo svjetlo, jer im sunce može spržiti i oštetiti listove. Stoga je nekako najsigurniji položaj za sobno biljke indirektna sunčeva svjetlost. Ili, ako već čuvate biljke na prozoru, da se između njih nalazi zavjesa.

Ljeti je za biljke najbolje indirektno svijetlo. Foto: Pexels

Tri načina kako zbrinuti biljku dok ste na godišnjem odmoru!

Nadalje, gnojidba je izuzetno važna u vrijeme proljeća jer se biljke bude iz svog oblika zimskog zna. Potrebna im je dohrana kako bi ih potaknuli na razvijanje novih listova te prelazak u fazu cvjetanja. Preporuča se organsko gnojivo, a izbor gnojiva se prepušta vama. Svakako preporučamo 100% organsko gnojivo od izmeta alpake, sušeno na zraku, spremno za jednostavnu upotrebu.

Foto: Pexels

I zadnja najbitnija stvar za uspješan rast i razvoj vaše biljke je – voda. Voda je osnova koja biljci treba da bi živjela. Niti jedna biljka se ne zalijeva točno u dan, postoje samo okvirno dani u kojima se biljka trebala zaliti. Ali budite bez brige, otkrit ćemo vam jedan trik kako doznati je li vrijeme za zalijevanje ili ne. Sve što trebate je staviti kažiprst u zemlju cijelom dužinom, i ako osjetite da je zemlja suha potrebno je biljku zaliti. U suprotnom biljku nije potrebno zaliti.

Foto: Pexels

Također, ovdje možete naći dodatke koji će vam olakšati doziranje vode biljci kada odete na godišnji odmor u trajanju od nekoliko dana do nekoliko mjeseci. Ukoliko je riječ o par dana, ovom infuzijom za biljke možete regulirati ispuštanje vode u zemlju ili kornet za prirodno zalijevanje napravljen od terakote za postupno prenošenje svoje razine vlage na okolno tlo. Ako planirate cijelo ljeto provesti na moru, a ne možete ponijeti svoje biljčice sa sobom, slobodno kontaktirajte Biljke.plants! Nudimo vam uslugu čuvanja sobnog biljka, u našem ili vašem prostoru – sve pema dogovoru kako vama najviše odgovara!