Svetonedeljska fišijada je tradicionalna kulinarsko-turistička manifestacija i natjecanje u pripravljanju fiša na jezeru Rakitje koja se ove godine održava u nedjelju. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i ŠRD RAK Rakitje uz pokroviteljstvo Grada Svete Nedelje, Svenkoma i Zagrebačke županije.

Na natjecanju će sudjelovati 40-tak ekipa iz cijele Hrvatske, a brojni strani gosti iz europskih zemalja koji u to doba borave na jezeru Rakitje na odmoru uvijek se pridruže manifestaciji. 

Program:

  • 09.00 – 13.30 – okupljanje natjecateljskih ekipa
  • 14.00- otvaranje natjecanja, obilazak ekipa s podjelom pregača, izjave za medije, početak kuhanja fiša i nastup Kuburaškog društva Gromovnik
  • 14.00 – 16.00 – kuhanje fiša natjecateljskih ekipa i kuhanje fiša u velikom kotlu od 600 litara
  • 16.00 – 17.30 – ocjenjivanje fiša i besplatna degustacija za sve posjetitelje
  • 18.00 – proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za najbolji fiš, izjave pobjednika za medije 

Glazbeni gosti biti će Tamburaški sastav “Od sumraka do zore”, a posebnu atrakciju fišijade čini kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od 600 litara. Za posjetitelje manifestacije organizirana je besplatna degustacija. Bogata gastro ponuda uključivat će i pripremanje šarana na rašljama, a za djecu će biti organiziran besplatni animacijski program. 

Svake godine fišijadu posjeti nekoliko tisuća posjetitelja, a ista je krovno društveno i zabavno okupljanje zaljubljenika u ribolov i ljubitelja sporta i rekreacije. Tijekom programa održat će se prezentacija i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorina.