Veličanstveni planinski vrhovi Alpa i jezera i netaknuta priroda austrijske pokrajine Koruške savršena su pozivnica u novoobnovljeni Falkensteiner Hotel & Spa Carinzia. Redizajnirane su sobe te hotelski restoran i fitness centar. Hotel sada prima goste u 140 sobe, što je smanjenje u odnosu na dosadašnjih 160, a cilj promjene je povećanje udobnosti gostiju.

– Zajednički prostori također su postali privatniji i ugodniji. Ovo značajno poboljšava kvalitetu za naše goste – kaže Constantin von Deines, generalni direktor klastera hotela Falkensteiner Premium Collection.

Restoran je potpuno preuređen, s novim podovima, otvorenim kuhinjskim otocima i privatnim kutcima za sjedenje kako bi se poboljšao kulinarski doživljaj. Predvorje je također potpuno redizajnirano, sa snažnim naglaskom na savršenoj igri drva i svjetla. 

– Materijali su još kvalitetniji, a podignuta je i ukupna razina kvalitete. Drveni podovi, prirodni materijali i mirni kutovi za sjedenje stvaraju ugodnu atmosferu – dodaje von Deines.

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

Savršeno SPA utočište

Acquapura SPA je osvježen i sada dočekuje goste na 2.400 četvornih metara s grijanim unutarnjim i vanjskim bazenom, bazenom osjetila, vanjskim whirlpoolom i dječjim bazenom. Finska panoramska sauna, Gailtaler Sanarium, slana parna kupelj, infracrvena kabina i Kneipp staze potaknut će cirkulaciju, a za one koji žele više od planinskih sportova, tu je potpuno preuređen i dobro opremljen fitness centar.

– Naši gosti imaju određena očekivanja. Da bismo ih ispunili, morali smo uložiti u obnovu hotela. Posebice su gosti koji se vraćaju oduševljeni što je objekt nadograđen. To već možemo vidjeti po rezervacijama, koje su vrlo obećavajuće – kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

Kulinarski užitci Karnische Höhenwega

Karnische Höhenweg obuhvaća osam etapa, nadmorske visine 9100 metara i dužine 155 kilometara. To je popularna pješačka ruta duž granice Austrije i Italije, s koje se pruža prekrasan panoramski pogled od masiva Großglockner do Dolomita. Ovdje se skladno stapaju tradicija i specijaliteti susjednih zemalja, a to se odražava i na kulinarsku ponudu hotela. Restoran Via Carnica dočekuje svoje goste vještim spojem tradicionalne koruške kuhinje i kulinarskih vrhunaca Italije, s fokusom na regionalne namirnice.