Kada govorimo o odjeći koja vizualno oduzima kilograme apsolutni pobjednik je shapewear odjeća. Dakako da ju nećemo nositi svaki dan, niti nam ona može zamijeniti pravilnu i uravnoteženu ishranu, vježbanje i sve ostalo što ne prakticiramo, ali to je sad neka druga priča kojom ćemo se pozabaviti od sljedećeg ponedjeljka (kako to obično biva kod velikih životnih odluka). Shapewaer je trenutno riješenje. Ali, odradi posao svaki put.

Sve one krivine i obline koje se na uskoj haljini ili svečanim hlačama ocrtavaju mnogo više nego što bismo htjeli uz shapewear odjeću magično nestanu. Posljedično tu večer – bilo da je riječ o vjenčanju, maturalnoj večeri ili nekoj drugoj posebnoj prigodi – obrnutoproporcionalno kilogramima, povećava se samopouzdanje osobe. Kad znaš da ti ništa neće ispasti tamo gdje ne bi trebalo, mnogo se lakše opustiti i zabaviti.

Foto: Karmen Poznić

Udobnost i funkcionalnost su najvažniji

E sad, koliko je udobno to je drugi par rukava. Baš se (ne)udobnost steznicima sličnog tipa uvijek isticala kao najveća zamjerka. No, dizajnerica Diana Viljevac koja je upravo izbacila prvi hrvatski proizvod za oblikovanje tijela uvjerava nas da su tehnologija i materijali u posljednjih 20 godina, koliko su ovakvi proizvodi na tržištu, napredovali do savršenstva.

-Proizvodi su bez šavova, rastežu se dvostruko od originalne veličine i ono što je najvažnije – udobni su. Dakle, svi koji su probali nisu mogli vjerovati da nešto toliko udobno može biti shapewear. Bilo mi je nezamislivo za žene izraditi nešto neudobno i zato je posebna briga stavljena je na udobnost i funkcionalnost. – rekla je poznata dizajnerica.

Foto: Karmen Poznić

Korištenje stezne odjeće udvostručilo se u zadnjih nekoliko godina pod utjecajem zapadne modne industrije čime se stvorila nova imaginarna slika savršenog tijela. I to je jedna posve druga priča, o kojom ćemo se pozabaviti nekom skorom prilikom. No, ako baš moramo birati svakako je bolje i zdravije ‘idealnu’ sliku stvarati ili pratiti steznicima nego filterima i mobilnim aplikacijama.