Svatko od nas poznaje osobu za koju kolokvijalno kažemo da ima ‘zlatne ruke’. LifeBuzz vas je s jednom od njih upoznao prije nekoliko tjedana. Ime joj je Matija Hiršman, a predstavili smo ju kao kreativnu osobu koja je zajedno sa svojim suprugom kćerinu sobu uredila sa starim namještajem kojem su udahnuli novi život. No, Matija uživa u vrtlarenju, cvijeće joj je posebna strast, a ni šivanje joj nije strano.

Upravo je ovaj potonji hobi pretvorila u posao. Naime, Matija je, inače po struci odgojiteljica u dječjem vrtiću, na prvi dan proljeća Instagram svijetu pokazala predivne unikatne lutke koje je posljednjih mjeseci izrađivala u tajnosti. Lutke je nazvala zajedničkim imenom Little Lulu.

ručno rađene lutke
ručno rađene lutke
Zubić vila. Foto: Instagram

– Da mi je netko prije rekao kako ću dati otkaz na “sigurnom” poslu da bih se bavila nečim što voli svaka stanica moga tijela, rekla bih mu da je lud. Tad sam počela razmišljati o poslu i shvatila sam da me on više ne veseli kao nekada i da sigurno mogu pronaći nešto bolje od toga. Jer zašto nastaviti plivati u plitkom potoku kraj dubokog mora – kazala je Matija.

ručno rađene lutke

Vježbom do savršenstva

Šivati je počela u trudnoći kada je poželjela sašiti haljinice za svoju djevojčicu Lili.

– S tim skromnim znanjem šivanja, ali uz veliku ljubav, započela sam ovu malu avanturu. Svaki slobodan trenutak zadnjih nekoliko mjeseci iskoristila sam da usavršim šivanje ne bih li stvorila nešto od srca i u što duboko vjerujem. Iskreno, bilo je izazovno i zahtjevno no znala sam da ću uspjeti jer dobra volja, upornost i radost pri stvaranju uvijek donesu dobre rezultate. – rekla je Matija.

Lutkice su zaista posebne i svaka ima svoju priču, a detalji ih čine neodoljivima.