Kraj godine vrijeme je koje provodimo s obitelji i prijateljima, bilo da smo u izlascima ili smo na brojnim kućnim tulumima. Ako ste jedni od onih koji vole okupljati ekipu doma i pripremati kreativne koktele, imamo nekoliko ideja kako biste mogli dovesti svoj tulum na novu razinu. Iskusni barmeni Roman Rabik i Ante Luka Presečan iz Alce Zagreb donose vam 4 recepta za koktele koji će oduševiti i najzahtjevnije članove vaše obitelji i prijatelja. Uz tek malo truda i pripreme, ovi kokteli u kojima je glavni sastojak biljni liker Barun bit će prava zvijezda ovih blagdana. 

„Za pripremu koktela najvažniji su vrhunski sastojci i malo kreativnosti. U ovom slučaju, Barun biljni liker ima sve što je potrebno za kvalitetan koktel: dokazana kvaliteta, bez umjetnih bojila i okusa te privlačne arome anisa, komorača i pelina, koje se sjajno nadopunjuju s drugim sastojcima i začinima“, kaže Roman Rabik. 

A ako želite provjeriti kako to rade profesionalci, kokteli s Barunom čekaju vas u Zvečka baru na Europskom trgu u sklopu Adventa u Zagrebu sve do 7. siječnja.  

Bronhi:

  • 40 ml Barun 
  • 10 ml Absinthe 
  • 15 ml sok limete 
  • 100 ml tonik
  • Ukras: Lime coin

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti „novčićem“ od korice limete.

Jaffa

  • 30 ml Aquavit 
  • 20 g drobljenih kakao zrna (nibs)
  • 20 ml Barun 
  • 20 ml sok limete 
  • Tonik top up
  • Ukras: kora naranče i/ili Jaffa keks

Ubaciti 20 grama drobljenih kakao zrna (nibs) u bocu Baruna te ostaviti 24 sata.

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti koricom naranče i Jaffa keksom.

Vragec

  • 20 ml Arette Reposado tekila
  • 20 ml Barun 
  • 30 ml Zvečevo Borovnica 
  • 15 ml limun 
  • 100 ml ginger beer
  • Ukras: borovnica ili menta

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti buketićem mente i /ili nekoliko borovnica.

Medenjak 

  • 30 ml Barun 
  • 20 ml Medica 
  • 15 ml limun 
  • 100 ml Double dutch Ginger Ale 
  • Ukras: medenjak

Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti medenjakom.