Pizzu s ananasom se možda čak i probali, no jeste li kušali onu s jabukama i kruškama? Ekipa iz Majstor kuhar akademije se kune da je fenomenalna, a ako tako kažu oni, mi jedino možemo zasukati rukave i slijediti njihov recept!
RECEPT:
500 g tijesta za pizzu 500 g
100 g mozzarellu
200 g gorgonzole
3 kruške
1 jabuka
50 ml maslinovo ulje
Sol i papar po potrebi

PRIPREMA:
Mozzarellu narežite na kockice, gorgonzoli odstranite koru, a potom i nju narežite na kockice. Ogulite jabuke i narežite ih na kockice. Krušku također ogulite i narežite na ploške. Tijesto za pizzu razvucite te stavite u nauljeni lim za pečenje. Zatim po tijestu rasporedite kockice mozzarelle te prekrijte kruškama. Isto napravite s kockicama jabuke i gorgonzole. Po potrebi začinite sa soli i paprom. Pizzu pecite u pećnici 30 minuta na 220 stupnjeva. Potom po njoj posujte drobljeni crveni papar i nekoliko kapi maslinovog ulja.