Zamislite da vam na kućnu adresu stigne „Bilježnica o dohrani“ i domaći proizvodi s kojima odmah možete skuhati svojoj bebi obrok po receptu iz Bilježnice.

Na ovu su ideju došle Diana Prpić, vlasnica OPG-a Prpić i Zrinka Janković, autorica „Bilježnice o dohrani“ i food bloga Mamin ručak.

Suradnja je došla spontano i neplanirano. Samo smo se pogledale i rekle – može – priča Zrinka.

– Na sve što radim zadnje tri godine, fokus stavljam na mame. Jednostavno sam zamislila mamu koja živi na petom katu zgrade, nema vrt, bake oko sebe, niti lokalni OPG kojem vjeruje, a želi svom djetetu skuhati kvalitetan i domaći obrok. I kockice su se posložile – prisjeća se Zrinka kako je došlo do suradnje. 

Bilježnica o dohrani
Foto: Promo

Znamo koliko je mamama bitno da im bebe jedu domaće

Diana je mama jedne djevojčice, kojoj za par mjeseci stiže prinova, a Zrinka je mama trojice dječaka. Svjesne su koliko je mamama u fazi dohrane, a i kasnije, važno znati što im djeca jedu i zato su kreirale ovaj paket za sve mame i njihove bebe. 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Prpić proglašeno je najboljim u Karlovačkoj županiji te spada među tri najbolja u Hrvatskoj!

Diana je pravni fakultet, rad u odvjetničkom uredu ili na sudu, zamijenila radom u vrtu i zajedno sa svojom obitelji bavi se domaćim uzgojem batata, butternut tikve, jagoda, malina, ječmene kaše, graha, a proizvodi i domaće brašno i palentu koju njezina kćerkica obožava.

Uz uzgoj voća i povrća radi i domaće namaze i sokove, a novost u ponudi je i bućino ulje.

Bilježnica o dohrani
Foto: Promo

Podrška mamama u fazi dohrane

Bilježnica o dohrani je prva knjiga o dohrani u kojoj su mama i beba glavni likovi. Zamišljena je tako da ju ispisujete svojim iskustvom dohrane, jer je svako dijete individualno, a svaka dohrana posebna na svoj način.

U njoj ćete na jednom mjestu pronaći odgovore na sva pitanja koja muče mame u toj fazi kao i preko 110 recepata za svoju bebu i cijelu obitelj. Uz Zrinku, Bilježnicu potpisuje i Marija Maležić, magistrica kliničkog nutricionizma i Ivana Štedul, diplomirana fizioterapeutkinja i autorica BABYSTEPS programa.  

Paket:

  • Bilježnica o dohrani
  • 1 kg batata
  • 1 kg butternut tikve
  • 1 kg palente
  • 500 g ječmene kaše 

možete naručiti na putem info@maminrucak.hr.

Jako sam ponosna na ovu suradnju, jer smo od srca napravile nešto za mame i njihove bebe. Ovaj paket je podrška svima mamama u fazi dohrane,  zaključuje Diana.