Većina je mama na rodiljnom dopustu rastrgana između posvećenosti djetetu i smanjenih prihoda s obzirom na to da se financije većine žena značajno smanje u odnosu na prihode koje su imale kada su bile u punom radnom odnosu. Međutim, dobrobit djeteta je svakako na prvom mjestu, jer je prisutnost majke u prvih godinu dana njegova života izuzetno važno. No, ako se majka odluči ostati sa svojih djetetom još duže kod kuće, razlika u financijama još više dolazi do izražaja. Stoga vam donosimo listu poslova koje su na raspolaganju majkama koje su odlučile ostati kod kuće sa svojom djecom. Teško da ćete ijedan od ovih poslova moći u potpunosti odraditi s djetetom u krilu. Pomoć sa strane će ipak povremeno biti potrebna. No, važno je da možete raditi od doma. Radili ili ne, za vaše je mentalno zdravlje važno da se povremeno odvojite od djeteta. Imajte i to na umu.

Bliskost majke i djeteta je izuzetno važna tijekom prvih godinu dana bebina života. Foto: Pexels

Za početak, razmislite koje su vaše vještine i interesi. U čemu ste dobri i stručni, a što volite raditi? Razmotrite koji su poslovi u skladu s vašim vještinama i strasti. Odredite koliko vam novca treba da doprinesete financijama svoje obitelji i kakvu ravnotežu između poslovnog i privatnog života želite. Istražite koje tvrtke ili industrije omogućuju rad na daljinu odnosno rad od kuće.

Honorarni posao

Honorarni vid rada nudi fleksibilnost i velik dijapazon poslova. Možete raditi kao slobodni pisac, grafička dizajnerica, web programerka, voditeljica društvenih medija…

Online podučavanje

Ako ste stručni u određenoj temi, razmislite o online podučavanju.

Bog vašeg mentalnog zdravlja bilo bi dobro povremeno pronaći pomoć i odvojiti se od djetata na kratko vrijeme. Foto: Pexels

Stvaranje sadržaja

Ako osjećate strast prema određenoj temi (npr. roditeljstvo, kuhanje, ljepota), možete pokrenuti blog, YouTube kanal ili podcast. S vremenom te platforme možete unovčiti putem oglasa, sponzorstava….

Pisanje

Ako ste vješti u pisanju, možete postati slobodni pisac i objavljivati ​​članke u online publikacijama, blogovima ili agencijama za digitalni marketing.

Online tečajevi i podučavanje

Ako ste stručni u određenom području, razmislite o pokretanju online tečajeva ili edukacija. Platforme kao što su Udemy, Teachable i Coach.me mogu to olakšati.

Foto: Pexels

Partnerski (affiliate) marketing

Promovirajte proizvode ili usluge drugih tvrtki i zaradite kroz proviziju za svaku prodaju ostvarenu putem vaših referentnih veza. Bloganje, društveni mediji i bilteni putem e-pošte uobičajene su platforme za affiliate marketing.

Usluga za korisnike na daljinu

Neke tvrtke angažiraju predstavnike korisničke službe na daljinu, što vam omogućuje da pomažete klijentima iz udobnosti svog doma.

Drage mame, nadamo se da smo vam barem malo pomogli, dali ideju ili vas motivirali u traženju posla kojeg možete obavljati kod kuće zajedno sa svojom bebicom ili djetetom.