Grad Sveta Nedelja i Grad Samobor udružili su se u najvećoj akciji čišćenja okoliša povodom Dana planeta Zemlje.

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kada se jača svijest ljudi o problemima vezanim za zaštitu okoliša. Prvi put se održao 1970. godine, a danas se obilježava u više od 190 zemalja svijeta pod krovnom organizacijom Earthday.org. Glavna službena tema ovogodišnje akcije je „Investirajte u naš planet“.

Večernji list pokrenuo je veliku ekološku akciju pod nazivom „Rezolucija Zemlja“ s ciljem podizanja svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša kako bi potaknuo svakog pojedinca na aktivan angažman i svjesno sudjelovanje u zaštiti okoliša. Projektom se ukazuje na to koliko su teme vezane za okoliš, ekologiju i ekološku osviještenost prijeko potrebne.

Foto: Pexels

Ove godine domaćini centralnog događanja bit će Grad Sveta Nedelja i Grad Samobor koji su se zajednički udružili kako bi poduprli akciju i obilježili Dan planeta Zemlje. Velika zajednička akcija čišćenja održat će se 22. travnja, u subotu 2023. godine od 10 do 14 sati u Orešju, kod stadiona NK Sloga na kojoj će sudjelovati gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot sa brojnim suradnicima i volonterima.

Akcija čišćenja okoliša provodi se na više od 70 lokacija diljem Hrvatske. Glavni fokus projekta je spojiti konkretne društveno-korisne ekološke aktivnosti te kroz njih utjecati na široku javnost i aktivno širiti svijest o okolišu i njegovoj zaštiti.