Ovaj petak na zagrebačkom jezeru Bundeku počinje dječji festival ZGodionica, koji bi djeci koja idu u školu mogao biti zgodan prijelaz iz bezbrižnog ljetovanja u jesen ispunjenu obvezama. Na ovom festivalu će tijekom više od dva tjedna klinci moći u potpunosti besplatno sudjelovati u nizu kreativnih, zabavnih i edukativnih radionica, sportskih aktivnosti, igara i animacija, a neće nedostajati niti ugostiteljske ponude sa snackovima i pićima po svačijem guštu.

U četiri ugostiteljske kućice i jednom slatkom kamiončiću pripremat će se sve što mali i veliki vole. Bit će tu tako pizza bruschettatartovapilećih medaljonahot dogova, svima dragih krumpirićamedaljona sa sirom ili mesomtost-sendvičatoplih panini sendvičamozzarella sticksa vaflamuffinafritulašećerne vunedomaćih limunadasvježe cijeđenih sokovasvježih frapeovavoćnih ledenih čajeva i kavadječjih koktela… I više nego dovoljno da mališane napuni energijom za boravak na zraku, a onim velikima da riješi problem ručka ili brzinskog snacka.

Sportska livada za najaktivnije, znanstveneSTEMlikovneeko i dramske radionicekazališne predstavepromocije knjiga, ples na svili, hip hop,  samo su dio programa koji slijedi u narednim danima. Naravno, to ne bi bilo to bez diva koji hrče, dječjeg diska,  najljepših priča za laku noć o kojima se brinu tete pričalice iz udruge Smiješak za sve te – naravno  – dvije linije ziplinea, jedinog u gradu.