Jeste li znali da od svih dijelova našeg tijela – ruke prve stare? E, da. No, ako koristimo pravilnu njegu, vrijeme bismo možda mogli prevariti. Imajte na umu – njega noktiju i njega ruku ne mogu jedna bez druge. Jer imati trendi uređene nokte, a neuređene zanoktice i suhe, hrapave ruke nije odraz dobre manikure. Tragajući za novitetima, ali i kvalitetnim savjetima koje treba znati svaka suvremena žena, put nas je doveo u Šibenik u popularni salon Million dollars babe čija je vlasnica vrlo talentirana i po mnogočemu posebna žena. Loretti Gracin je samo 25 godina, visoko je obrazovana, ima svoj lijepo uhodan posao, supruga i tri sina.

Urednost, pa trend!

Njezin prvi i osnovni savjet kreće s njegom i urednošću noktiju.

– Ruke, dlanove, a naročito zanoktice treba njegovati kroz cijelu godinu, a njega je zimi posebno važna. Oni koji su se odlučili za geliranje noktiju nikako ne bi smjeli zaboraviti na njegu ruku i zanoktica. To vam je isto kao da imate odlične pramenove, i vječno masnu kosu!  – objašnjava Loretta.

Foto: Nikola Zoko

Njega ruku i noktiju, te popularni Jana Nails spa prvi je korak u Lorettinoj manikuri tijekom koje se izmjenjuju ulja za zanoktice, hranjive kremice i losioni za ruke, prije kojih je dobro nanijeti njegujuće maske i pilinge. Kreme i losioni dat će zdrav izgled ruku, kaže, dok će ulja za zanoktice njegovati suhu kožicu oko samog nokta. 

– Dubinski hranjivi pilinzi izvrstan su tretman salonske njege kojeg ne bi trebalo preskakati pa barem jednom mjesečno. Između termina manikure kožu ruku treba njegovati kremama bogatim hranjivim sastojcima. Jedna od najbitnijih stvari, usko povezana sa samim noktima jeste upravo njega zanoktica. Jana Nails je na tržište lansirala FIX ME – njegujući balm za zanoktice; djeluje kao labelo, ne ostavlja uljani trag, a stane u baš svaku torbicu.

Kad je njega ruku odrađena, u fokus ulazi moda. 

– Dizajn noktiju u ovoj sezoni u fokus stavlja mliječne nokte i popularnu tehniku ‘Milky’ koja je s trona skinula donedavno vrlo popularnu crvenu i french manikuru. Tu je i kraljevsko plava, mentol ili siva boja koja odlično razbija zimsku monotoniju.

– Iskreno rečeno, nisam sljedbenik trendova u nijednom pogledu, ali ako već “moramo” ići ukorak s njima, onda se trudim kroz svaki trend ostaviti svoj mali potpis, na bilo koji način, tek toliko da malo razbijemo okvire – kaže Loretta i dodaje kako je najviše tražen oblik badem, ako govorimo o geliranim noktima, nešto rjeđe je i sužena kocka.

Kako prepoznati dobrog tehničara?

I za kraj – danas saloni za manikuru niču na svakom koraku. Kako znati kome vjerovati?  Lorettin je savjet da pronađete mjesto na kojem će se dogoditi fuzija znanja tehničara, higijena radnog prostora, kvalitetan finalni proizvod te informacije koje dobivate.

– Da biste mogli prepoznati sve od navedenog, trebate proučiti salon u koji dolazite, objašnjava. Danas se to najčešće može iščitati iz profila na društvenim mrežama (facebook, instagram i sl.) Vidite li da je profil aktivan, da svakodnevno objavljuje aktualni sadržaj, da su slike fotografirane u visokoj rezoluciji i jedinstvenom stilu, da radi s najboljim materijalom na tržištu, da je tehničar educiran kod poznatih edukatora, da je raspored konstantno prebukiran, da se kontuinirano educira i uvodi novitete – znate da ste na pravom mjestu. 

Jeftino je najskuplje!

Međutim, da bi svaka od tih stavki bila ispunjena, od nail tehničara se očekuju velika novčana ulaganja, a to onda na kraju rezultira i većom prodajnom cijenom.

– Tehničar koji ulaže i zna koliko vrijedi, cijenit će svoj rad i naplatiti ga. Ne idite tamo gdje će usluga biti najbrža i najjeftinija, jer vam jamčim da idete kod nekoga tko je stavio kvantitetu iznad kvalitete, a samim tim i zanemario sve od gore navedenog. Još jedan od savjeta je da se ne vodite time koliko dugo salon postoji. Ima salona koji posluju preko 30 godina, ali po onom jednom starom sistemu kako su započeli prije 30 godina. Takvi saloni mogu poslovati u plusu, ali s nekvalitetnom uslugom. Klijentice iz takvih salona najčešće nisu niti svjesne je li ono što tamo dobiju dobro ili loše. Svaki pravi tehničar će kroz tretman noktiju uputiti klijenticu na eventualnu moguću problematiku uz jasna obrazloženja (npr. zašto ne možemo imati suženu kocku na dužinu 1). Općenito je važno uzeti u obzir i čitavo ozračje. Svaka klijentica se treba osjećati ugodno i dobro došlo – zaključuje na kraju Loretta, koju možete upoznati i na Jana Nails radionici u sklopu Ženskog vikenda Hrvatskom.