S prvim ‘ozbiljnijim’ zrakama sunca ove godine vrijeme je da krenemo zapisivati u kalendar sve važne događaje koji će nas ovo ljeto rasplesati i donijeti malo (ili puno) radosti. Jedan od njih je svakako LMF festival.

Anfisa Letyago jedna je od zvijezda LMF festivala, a mentor joj je legendarni Carl Cox. Foto: LMF PROMO

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog trodnevnog spektakla s više od 25.000 posjetitelja, LMF festival i ove će godine prodrmati hrvatsku metropolu te okupiti istinske zaljubljenike elektronske glazbe. U tri dana, od 15.-17. lipnja na čak četiri impozatne pozornice na omiljenom zagrebačkom jezeru prodefilirat će više od 70 inozemnih i domaćih D.J-eva. Iako je Let The Music Be Free (LMF) jedan od najmlađih hrvatskih festivala, ovogodišnji lineup potvrdio je da je i jedan od najtraženijih, jer dolazak su potvrdile najveće svjetske zvijezde – Above&Beyond, Adam Beyer, John Summit, Camelphat, ARTBAT, samo su neki od vladara elektroničke i klupske scene.

Milijunaš John Summit je nastupao na Coachelli, a u lipnju dolazi u Zagreb. Foto: LMF PROMO
Stanu Kolev.u Bugarinu “teškom” dva milijuna eura najveći uspjeh omogućio je Horatio Caine jer su se njegovi hitovi godinama koristili i kao glazbena podloga za seriju CSI: Miami.

Ljestvica je podignuta visoko

Od premijernog izdanja u Las Vegasu 2019. i prvog zagrebačkog 2021. godine, LMF festival postao je prepoznatljivo ime na svjetskoj sceni što je do sada pokazao dolazak gostiju iz Europe i svijeta, a Zagreb je tako potvrdio titulu jedne od najtraženijih turističkih destinacija.

– Dobro je poznato da je cilj LMF-a promovirati različite žanrove u elektronskoj glazbi stoga se svake godine trudimo dovesti najbolje svjetske D.J-e. Na Jarunu će nastupiti više od 70 glazbenika što će biti izvrsna uvertira u nadolazeću ljetnu sezonu u Zagrebu – kažu organizatori festivala, koji su prošle godine dobili nagradu Ambasador za doprinos glazbenoj sceni.