Oduvijek ste htjeli napraviti čokoladni mousse, ali se bojite neuspjeha. Majstor kuhar akademija za vas je pripremila recept s pomno objašnjenim detaljima u pripremi. Slijedite korake i uživajte u vlastitom čokoladnom mousseu!
SASTOJCI:
2 jaja
125 g čokolade sa 72% kakaa
375 g vrhnja za šlag
5 g želatine
50 g šećera
25 g šećera s aromom naranče
1 mahuna vanilije
PRIPREMA:
Na pari rastopite čokoladu te je ostavite da se lagano hladi. Za to vrijeme odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žutanjke tucite na pari uz dodatak šećera, aromatiziranog šećera, vanilije i 75 g vrhnja dok smjesa ne poveća volumen tri puta.
Potom dodajte želatinu koju ste malo rastopili u mlakoj vodi. Gotovu smjesu ostavite da se hladi, a za to vrijeme ostatak vrhnja izlupajte u šlag i bjelanjke u snijeg.
Kada žumanjci i čokolada dostignu jednaku temperaturu spojite ih te lagano ih pomiješajte. Dobivenu smjesu lagano umiješajte u šlag kojeg smo prethodno pomiješali sa bjelanjcima.
Smjesu lagano miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu te ju ostavite u hladnjaku 1 sat da se ohladi. Gotovi mousse možete servirati s umakom od borovnica ili nekim drugim po vašem izboru.