Jedna od najčitanijih priča na LifeBuzzu bila je ona o revolucionarnoj metodi mršavljenja putem informacijske medicine kojom se liječi pretilost, a koja je čini se imala i veliki odjek među ljudima. Riječ je o novoj metodi dr. Vitalija Saranche, obiteljskog liječnika koji je iz Ukrajine u Zagreb doselio prije deset godina.

-S programom “Mršavljenje u pet tretmana” popunio sam termine do kraja kolovoza. No, problem pretilosti u Hrvatskoj je golem i zato širim priču i online. – kazao nam je dr. Sarancha.

Hrvati su najdeblja nacija u Europi! Foto: Pexels

Naime, prema posljednjim istraživanjima, Hrvati su najdeblja nacija u Europi; čak 65 posto odraslih je pretilo, a s 35 posto pretile djece držimo visoko peto mjesto među najmlađom populacijom u EU. Priču o Detocre metodi objavili smo prije gotovo tri mjeseca, a dr. Sarancha nam je tada rekao o čemu je riječ.

-Detocre se sastoji od dvije komponente – psihokorekcijske i tjelesne. Ako utvrdim da je osoba uvjetno rečeno zdrava, bez dodatnih komorbiditeta, krećemo s prvim od pet tretmana. Osoba je svjesna svega što joj se događa i u svakom trenutku može odustati i reći: Ne, ja to ne želim. To nije za mene. Osoba je u stanju koje najbliže možemo opisati onim stanjem u kojem smo tik pred spavanje. Svi strahovi, problemi, maligne navike zbog kojih se prežderava se nalaze tamo. Mi ih detektiramo i eliminiramo – kaže dr. Saranča, koji uz diplomu medicinskog fakulteta ima niz certifikata iz hipnoze, regresologije pa čak i završenu online edukaciju s prestižnog američkog sveučilišta Harvard.

Uređaji za tjelesni dio Detocre metode za mršavljenje.

-U Hrvatskoj ovu metodu prakticiramo od veljače ove godine kada smo i potpisali ugovor s Medicinskim fakultetom u Zagrebu, jer nam je želja da je sve što radimo znanstveno potkrijepljeno

A sada dr. Sarancha prvi u povijesti moderne medicine Republike Hrvatske inicira online psihokorekcijski tretman na koji se možete prijaviti na ovom linku, čime, figurativno rečeno, objavljuje rat pretilosti.