Možete imati savršeni make up, najskuplje pudere koji vam kožu čine svilenkastom, ali ako niste napravili dobar posao s obrvama, uzalud vam je sav ostali trud. Kako oblikovati obrve da izgledaju prirodno? Kako naći pravu mjeru? Iako je svako lice drukčije i ono pravilo koje vrijedi za jednu osobu, za drugu vjerojatno ne vrijedi, pokušat ćemo ponuditi nekoliko univerzalnih savjeta. Naravno, to podrazumijeva da se niste prepustili rukama profesionalnih crtača obrva trajnim bojama. U tom slučaju se samo nadamo da ste provjerili osobu kojoj ste se dali u ruke, te materijale s kojima radi, jer je tržište prepuno nestručnih ljudi koji će vam skupo prodati priču, a rezultatom nećete biti zadovoljni. Svatko od nas ima barem jednu takvu prijateljicu.

Kada oblikujemo obrve, olovka uvijek mora biti oštro našiljena.

Zato se možda olovka za obrve nudi kao provjereno rješenje koje uvijek možete izbrisati ako niste zadovoljni, i pokušati ponovno. Nakon dvije godine korištenja, autorica ovog teksta, toplo preporučuje Chix threading bar olovku. Riječ je o olovci koju je osmislila Vedrana Tomić iz Splita. Čvrsta je i masna, pa je jednostavno dobiti potrebnu nijansu ovisno o pritisku kojim nanosite olovku. Ne sadrži parabene, nije testirana na životinjama te je veganski proizvod. Možete koristiti i neku drugu, ali ovu preporučujemo samo na temelju dobrog iskustva.

Ako želimo prirodno oblikovane obrve, moramo koristiti i četkicu

Kao vlasnica lanca salona za oblikovanje obrva Chix threading bar, Vedrana ima pet univerzalnih savjeta koji će vam pomoći kako da svoje obrve uredite da izgledaju prirodno.

  • olovka uvijek treba biti oštro našiljena, u suprotnom obrve djeluju neuredno
  • pritisak olovke na donjem dijelu obrva je uvijek jači od onog na gornjem dijelu
  • gornji dio se obrađuje četkicom i tako se postiže ombre efekt
  • pritisak olovke uvijek mora biti jači na završetku (dijelu prema uhu)
  • četkica na olovci je važna za blendanje pri početku obrva (dio kod nosa)

Na YouTubeu je sjajan tutorila na ovu temu snimila i poznata blogerica Brianna Fox.