Zasladite život, prekršite dijetu koje se pokorno držite, neka danas bude vaš cheat day. Ako ste imali loš dan, utješite se slasnim zalogajem, ako ste imali dobar dan – nagradite svoja nepca ili ako želite iznenaditi ukućane s drukčijim, a opet jednostavnim desertom – slijedite ovaj recept. Nemoguće je da se niste pronašli baš u ni jednom od ovih fenomenalnih izgovora za pripremanje visokokaloričneog, a opet toliko ukusnog deserta. Hrskavi trokutići punjeni kruškama s kremom od ricotte i vina su baš ono što vam danas treba! Recept donosi Majstor kuhar akademija.
Recept za trokutiće s kruškama u umaku od ricotte i vina:
Trokutići:
300 g tijesta za savijače
4 kruške
100 g bourbon vanilin šećera
10 g maslaca
gustin prema potrepi
Biljno ulje za prženje
Krema:
100 g šećera
200 ml crnog vina
štapić cimeta
250 g ricotte
Postupak:
Kruške ogulite i narežite na malene kocke. U tavicu stavite maslac, malo šećera te dodajte kruške. Kratko prokuhajte. Nakon što kruške omekšaju po potrebi zgusnite s malo gustina i ostaviti da se ohladi. Za to vrijeme kore prepolovite na pola tako da od lista dobijete dva jednaka dijela. Zatim premažite s malo vode u koju ste dodali gustin. Preklopite da biste dobili traku. Traku ponovno premažite, te na početak stavite kruške. Tijesto preklapajte u trokutiće kao što biste slagali zastavu. Punjene trokutiće pržite u vrelom ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju, ali svakako pripazite da ulje ne stoji predugo na vatri prije no što u njega ne uronite trokutiće. Pečene trokutiće izvadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće. U tavi karamelizirajte šećer, podlijte vinom i dodajte cimet. Prokuhajte dok ne dobijete gusti sirup (i dok, naravno, ne ispari alkohol). Stavite hladiti. Rashlađeni sirup pomiješajte s ricottom u jednoličnu kremu. Trokutiće punjene kruškom servirajte s kremom od ricotte i vina. U slast!