Sobno bilje je živa dekoracija Vašeg životnog prostora, a osim što svojim izgledom privlače poglede, mnoge od njih imaju i neku simboliku. Vjeruje se da svo bilje koje je zdravo i dobro održavano može povećati pozitivnost, ali neke su ipak posebno sretne. Biljke.Plants tim za nas je izdvojio njih pet.

1) Riječna pahira (Pachira aquatica)

Foto: Pexels

Vjeruje se da ova biljka, kako u sami prostor tako i na svog vlasnika, privlači prosperitet, bogatstvo, sreću i pozitivnu energiju.

2) Drvo žada (Crassula ovata)

Foto: Pexels

Ova biljka, koja se također naziva i drvo novca, u Aziji se smatra sretnom biljkom koja može aktivirati određene financijske pogodnosti. Njezini živahni zeleni listovi simboliziraju rast i obnovu, upravo zato što su vrlo slični novčićima od žada koji je sam po sebi simbol bogatstva i blagostanja.

3) Sretni bambus (Dracaena sanderiana)

Foto: Pexels

U slučaju ove biljke, simbolika igra jako veliku ulogu. Osim što je, kako mu i samo ime kaže, općeniti simbol za sreću, njegov broj stabljika ima posebnu simboliku. Dvije stabljike znače ljubav, tri dug i sretan život, pet bogatstvo, sedam zdravlje, osam rast, devet sreću te deset savršenstvo. Ukoliko naiđete na sretni bambus s 21 stabljikom, obvezno ga kupite jer se za njega kaže da je najsretniji od svih i da svom vlasniku osigurava blagostanje na svim područjima.

4) Sansevierija/svekrvin jezik (Sansevieria)

Foto: Pexels

Bez obzira na to zovete li je sansveria ili koristite njen nadimak “svekrvin jezik”, ova sobna biljka ne zvuči sretno. Ali, ova biljka je pravi simbol sreće, čistoće i pozitivnosti, a njeni uspravni i okomiti listovi iako izgledaju zlobno zapravo tjeraju zle duhove i lošu sreću. Upravo taj oblik listova simbolizira uspravni rast pozitivne energije i sreće u Vašem životu.

5) Srcoliki filodendron (Philodendron Hederaceum)

Foto: Pexels

Filodendroni se smatraju sretnim biljkama upravo zbog toga što njihovo lišće nalikuje plamenu i povezuje ga se s elementom vatre feng shuija. Vjeruje se da vatreni elementi u domu simboliziraju slavu jer pomažu povećati vašu vidljivost u svijetu.