Kapa dolje svima koji se još uvijek drže novogodišnjih odluka i nisu posustali u nejedenju slatkoga. Za takvu ustrajnost još nemamo rješenje, ali znamo kako uspješno izbjegavati ispijanje alkohola i pretvoriti Dry january u lifestyle, a pri tome uživati u vinu.

Nazdravimo trijeznosti bezalkoholnim vinom

Vino koje ne sadrži alkohol jednostavno je rješenje za izbjegavanje promila i izvrsna pomoć za održavanje zdravog načina života bez da si išta uskraćuješ. Takvo vino ne samo da nije štetno, nego povoljno djeluje na organizam i može biti glavni saveznik u očuvanju tvoga zdravlja.

Konzumacija alkohola postala je svojevrsna norma i poistovjećuje se s proslavama i druženjima bilo kakve vrste. I dok se od tebe očekuje da konzumiraš alkohol, po glavi ti se vrti kako ćeš sutra funkcionirati na poslu, kući s klincima ili kako se dovesti doma nakon nekoliko čaša. A da ne spominjemo poslovni ručak usred radnog dana nakon kojega je potrebno odraditi tonu posla! Pijenje bezalkoholnog vina zdrava je opcija koja rješava ovakvih briga. Nakon izlaska nećeš se osjećati dehidrirano niti imati glavobolju, a sutra ćeš spremno uploviti u nove (radne) pobjede. Nema oporavka, samo bezbrižno uživanje!

Foto: Vinolog

Dižemo čaše, ali dižemo i bućice

Osim ispunjavanja društvenih normi, bezalkoholno vino pomaže i u održavanju tjelesne forme i idealne težine. Ima znatno manje kalorija nego klasično vino i konzumacija nekoliko čaša neće dovesti do kalorijskog suficita. Osim toga, lakše ćeš sutradan prionuti vježbanju i dizanju utega ako nisi dehidriran, a organizam ti neće tražiti masnu hranu da se oporaviš od alkohola.

Ne smijemo zaboraviti ni očuvanje imuniteta – u sezoni gripa i prehlada pijenje bezalkoholnog vina pojačat će imunološki sustav. Nakon prekomjernog uživanja u klasičnom vinu imunitet je obično poljuljan, a kada tome dodamo niske zimske temperature i prisutnost virusa u zraku, izgledno je da ćeš pokupiti prehladu. Nasuprot tomu, bezalkoholno vino podiže imunitet zbog sadržanih antioksidansa i tako štiti tvoj organizam. Zato je idealno za skijaške staze i sanjkališta. Aktivan odmor i bezalkoholno vino trebali bi biti novo normalno, a sigurnost i odgovornost na prvom mjestu.  

Briga o zdravlju nikada nije bila tako ukusna

Uz bezalkoholno vino možeš bezbrižno uživati u okusu. Sip happens, ali neka to bude zdravi sip bezalkoholnog vina i neka uzdravlje napokon ostvari svoje doslovno značenje. Najveći izbor bezalkoholnih vina kod nas ima Vinolog. Nude crna, bijela, mirna i pjenušava bezalkoholna vina pa ćeš kod njih lako pronaći omiljenu bezalkoholnu sortu, bilo iz Italije, Španjolske ili Njemačke. Zar nije genijalno živjeti u vremenu kada njegujemo zdravlje uživajući u vinu?