Sigurno ste primjetili na raznim cjelovečernjim šouovima na hrvatskim televizijama da voditelji, članovi žirija raznih talent natjecanja, ali i mnogi drugi poznati muškarci već neko vrijeme imaju luda, šljašteća odijela s raznim ukrasima i sličnim detaljima, što do nedavno nije bio slučaj. Ako povremeno tijekom vikenda bacite oko na tv, to je pojava koja se teško može ignorirati. Jer naši su muškarci do sada uvijek imali izbor odjenuti različite varijante klasičnih odijela, a ova s raznim aplikacijama i uvezima su nešto posve novo.

Luka Berić, vlasnik LB Tuxedo

Iz Turske ih uvozi, slobodno možemo reći, vizionar – Luka Berić. Naime, Luka je godinama radio u raznim salonima s muškim odijelima i s obzirom na to da je stalno bio u doticaju s klijentima, često se susretao s istim pitanjem – Zar nemate nešto malo drukčije?

Igora Barberić, član žirija Ples sa zvijezdama. Foto: Instagram

Poziv Matije Vuice sve je promijenio

I tako je prije četiri godina u Zagrebu odlučio otvoriti svoj salon s muškim odijelima.

-Ono u što sam bio siguran jest da klasična odijela ne želim. Htio sam nešto drukčije i posebno, pa sam doslovno u google upisivao pojmove “drukčija odijela, čudna odijela” i sve što mi je tražilica izbacivala dolazilo je iz Turske. I onda sam se malo raspitao i shvatio da većina dizajnera i salona u Hrvatskoj materijale i odjeću uvozi iz upravo iz Turske.

RTL-ovi voditelji – Tomislav Jelinčić i Adrian de Vrgna Foto: Instagram
Neven Ciganović, Matija Vuica i Marija Pajić. Foto: Instagram

Nakon što je pronašao svoja ‘čudna’ odijela, aplicirao i dobio poticaje za poduzetnike, te otvorio svoj salon i taman počeo raditi – stigla je korona!

-Vjenčanja su se otkazala, kao i sva događanja kojima su moja odijela zapravo i bila namjenjena. Godinu i pola nisam radio kako treba. Međutim, stvari su se počele vraćati u normalu, a jedan od trenutaka koji ću pamtiti cijeli život bio je poziv poznate dizajnerice Matije Vuice početkom prošle godine! Nazvala me da mi kaže kako me preporučila Samuelu Sohebiju, svjetski poznatom stilistu koji je među ostalima odjevao celebrityje poput Kendall Jenner, Nicole Scherzinger, Lewisa Hamiltona, Caru Delavigne, Paris Hilton, Alessandru Ambrosio i mnoge druge! Dakle, bio sam u potpunom šoku! A možete zamisliti u kakvom sam tek bio šoku kada me Samuel doista i nazvao i tražio da mu pošaljem odijela za crveni tepih na Filmskom festivalu u Cannesu. Nosili su ih Samuel Sohebi i američki influenser Alvaro Nunez. – priča nam Luka i onda baca bombu!

Nakon Cannesa uslijedio je Grammy

Želite li čuti nešto još luđe? Luka je Samuelu Sohebiju te godine poslao tri odijela. Treće je bilo namjenjeno Lewisu Hamiltonu, glavom i bradom!

Samuel Sohebi, svjetski poznati stilist u LB odijelu. Foto: Instagram
Na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannes Conor McGregor i Alvaro Nunez, koji nosi LB odijelo. Foto: Instagram

-Međutim, kako se još u cijelom svijetu plaćao danak karanteni i pandemiji, Hamiltonu je pomaknuta utrka Formule 1, i on na kraju nije došao u Cannes, pa nije imao ni priliku nositi moje odijelo. – Luka nam priča kako je Alvaru poslao još nekoliko odijela za razne gala događaje, a jedno mu je i poklonio.

-Alvaro je super, moja odijela su mu baš top. Evo baš je ove godine u jednome od njih bio i na Grammyjima. – govori nam Luka, onako, prilično skromno.

Alvaro Nunez na glazbenoj nagradi Grammy. Foto: Instagram
Alvaro Nunez u LB odijelu u Miami Vibes Magazine. Foto: Instagram

U međuvremenu su Lukina odijela nosili razni poznati Hrvati poput Dalibora Petka, Luke Cindrića, Nevena Ciganovića, Marka Cibocija, Igora Mešina, Igora Barberića, Dorijana Klarića, Kristijana Ilinčića i još mnogih drugih.

-Mislim da je samo stvar u tome da i muškarci imaju potrebu nositi nešto nesvakidašnje za nesvakidašnje prigode. Mladenku nikada nitko ne može zasjeniti, no zašto ne bi i mladenac bio drukčiji na dan svojeg vjenčanja? Isto je i s crvenim tepisima. I muškarci žele biti šik i posebni.

I sada se vraćamo na početak – odijela koja su preplavila hrvatske televizije zapravo su prije toga šetala crvenim tepisima velikih svjetski poznatih showbizz događaja, a zahvaljujući LifeBuzzu sada to zna i hrvatska javnost!