Ljeto je vrijeme kada žene s dlačicama vode bitke kojima nikada nema kraja. Jer primijenili ovu ili onu tehniku one će kad tad opet narasti. Brijanje nogu je instant riješenje, no uvijek se obije o glavu kao bumerang, a dlačice uvijek narastu svaki put još brže. Depilacije se nameću kao mnogo praktičnije riješenje ili svakako dugotrajnije, osobito one šećernom pastom, a brazilske depilacije, one u kojima se dlačice ne štede niti na intimnim dijelovima donose slobodu. No, pitanja je mnogo, a mi na svako od njih imamo odgovor.

Ovo ljeto budite spremne za plažu! Foto: Unsplash

Kako se pripremiti za brazilsku depilaciju?

Redovito hidratizirati kožu i njegovati je pilinzima važno je kako bi se spriječilo urastanje dlačica, o čemu ćemo nešto kasnije više reći. Stidne dlake trebale bi biti duge najmanje 6-7 milimetara.

Međutim, piling ni slučajno nemojte raditi 24 sata prije tretmana. Na termin je potrebno doći s čistom kožom, bez losiona ili ulja. A nakon tretmana je potrebno pričekati 48 sati da bi se narpravi prvi piling.

Trebate li skratiti dlačice prije brazilske depilacije? Koliko bi vaše dlačice trebale biti duge u idealnom slučaju?

Dlačice bi trebale biti duge najmanje 6-7 milimetara kako bi ih vosak ili šećerna pasta mogli izvući iz kože. Ne brinite oko podrezivanja, ali ako morate, učinite to pažljivo.

Šećerna pasta je bolja opcija za one s osjetljivom kožom. Foto: Unsplash

Po čemu se depiliranje šećernom pastom razlikuje od depilacije voskom?

Baš poput čupanja obrva koncem, depilacija šećernom pastom ne zateže kožu toliko koliko depilacija voskom. A mogla bi biti prihvatljivija za one s osjetljivom kožom. Sadrži samo tri organska sastojka: šećer, limun i vodu. Nanosi se na mlakoj temperaturi.

Koja je razlika između brazilske i bikini depilacije?

Kada voskom uklanjamo samo dlačice s bikini zone, uklanjamo one dlake koje bi ‘virile’ iz vašeg kupaćeg kostima ili donjeg rublja. Brazilskom depilacijom se uklanjaju sve dlake u intimnoj zoni.

Postoji li nešto što možete učiniti kako biste se opustili tijekom sastanka?

Ako imate poteškoće s opuštanjem u ovoj, priznat ćete, nelagodnoj situaciji – postoje tehnike koje vam mogu pomoći.

Vježbe disanja, znat će oni koji prakticiraju jogu, zaista mogu puno pomoći. No, važno je i tko je osoba kojoj ste povjerili za ovaj delikatan zadatak – brazilsku depilaciju. Ima li goreg od neugodne tišine u prostoru u kojem vam nepoznata osoba skida dlačice s intimnog područja? Stračnjaci ističu da osobe koje se bave brazilskom depilacijom moraju znati opustiti osobu, eventualno glazbom ili socijalnim vještinama uz koje ćete se mnogo lakše opustiti.

Bilo da se depilirate voskom ili šećernom pastom s pilingom tijela je potrebno pričekati 48 sati nakon tretmana. Foto: Unsplash

Što nanijeti nakon brazilske depilacije?

Kozmetičari nakon same depilacije na vašu kožu uvijek nanesu neko opuštajuće sredstvo ili kremu koja će vam umiriti kožu. No, kod kuće biste trebali koristiti ultra-hidratantne balzame ili ulja koja imaju protuupalne sastojke.

Možete li se brijati ili pincetom između tretmana brazilske depilacije?

Podrežite ako morate, ali svakako izbjegavajte pincetu ili brijanje, jer ćete na taj način na prilikom sljedećeg posjeta kozmetičkom salonu imati dlačice različitih dužina, pa u konačnici nakon tretmana nećete imati glatku kožu, što je zapravo cilj.

Koliko dugo ste ‘mirni’ prije odlaska na sljedeći tretman?

Iako to najviše ovisi o brzini rasta vaših dlačica, stručnjaci uvijek ističu da učinak brazilske depilacije ima rok trajanja tri do četiri tjedna, a ako se redovito depilirate i duže!