Svatko od nas odlazi na godišnji odmor s namjerom da ‘napuni baterije’ te da se na sebi svojstven način riješi tog ‘paketića stresa’ kojeg nosi sa sobom tijekom godine. Puno očekujemo od tih nekoliko tjedana odmora, a na kraju – posebno se to odnosi na roditelje s malom djecom – dođemo još umorniji od vrućine, plaže, mora i (vlastitih) očekivanja, pa povratak u rutinu može biti itekako frustrirajući. Drugim riječima, nakon odmora, najčešće nam treba – pravi odmor

Foto: Terme Tuhelj

Psiholozi kažu da se većina ključnih odluka o životu, pa i ona o sudbini bračnog odnosa, dogodi nakon godišnjeg odmora. Kad malo ‘stanemo na loptu’, razmislimo i sagledamo svoj život izvan uobičajene rutine, dobijemo jasniju sliku što doista želimo. Način na koji provodimo zajedničko vrijeme dobar je pokazatelj (bračnog) odnosa, stoga nakon godišnjeg odmora s djecom, psiholozi preporučuju da pobjegnete negdje sami s partnerom (makar samo na vikend!) i ‘testirate’ sebe. Zbog djece ste zasigurno zaboravili biti ‘vi’; s vremena na vrijeme korisno se podsjetiti na to kako je bilo nekad.

Foto: Terme Tuhelj

U Termama Tuhelj, najvećoj oazi hedonizma na sjeveru Hrvatske, pripremili su izvrsnu ponudu na bazi polupansiona za sve kojima nakon godišnjeg odmora treba – novi bijeg. Smještaj u dvokrevetnoj Classic sobi, neograničeno piće uz večeru u hotelskom restoranu, neograničeno opuštanje u Svijetu sauna, neograničeno kupanje u bazenima Vodenog planeta…, vrijeme je da se istinski opustite i da, malo za promjenu, netko drugi razmazi vas.

Foto: Terme Tuhelj

Važnost kvalitetno provedenog zajedničkog vremena nerijetko nema veze s romantikom, već s opuštanjem. A na odmoru s djecom nije se lako ni opustiti ni odmoriti. Bilo da se suočavate s regresijom sna, ispadima bijesa kod malog djeteta ili slomljenim srcem vašeg tinejdžera, roditeljstvo uzima danak. I znanost je dokazala da će bračni parovi biti sretniji i s manje stresa ako provedu neko vrijeme – sami! Osim toga, tako će i svojem djetetu pokazati da je brak važan. Najbolje se uči iskustvom, a ako djeca vide da ste sretni i da ‘ulažete’ u prioritete, što bi partnerski odnos trebao biti, i sami će dobiti zdrave temelje na kojima će graditi svoje buduće odnose.

Foto: Terme Tuhelj

Recept za ljubavnu sreću! Ah, kako bi bilo lijepo kad bi postojao. Iako je svaki odnos drukčiji, baš kako su drukčije i individue koje ga čine, za sreću u ljubavi psiholozi apostrofiraju ovu činjenicu: važno je priuštiti sebi trenutke bezbrižnosti. Zahvaljujući ponudi Terma Tuhelj, u kojima su kreirali idealan odmor za parove, bezbrižnost udvoje je zagarantirana.