Doktorica Hana Kralj, stomatologinja čije savjete s youtube kanala Doktorica Četkica uvijek rado poslušamo, ovaj se put osvrnula na uvijek goruću temu ugradnje implantata i njihov financijski aspekt. Sigurno ste se ponekad i sami našli u razgovoru s poznanicima oko toga vrijedi li implantat baš toliko novca – tisuću eura i više stoje oni najskuplji. No, što plaćate kada uzmete premium brend implantata i jamči li on kvalitetu?

– Premium brend nije jamstvo dugotrajnosti implantanta u vašim ustima. Kod brenda je važno da je rasprostranjen i da možda i na drugom kraju svijeta, ako vas tamo život odvede, možete zamijeniti neki dio ako će biti potrebno. Brend bi trebao imati tradiciju, to znači da je kroz niz godina usavršavao svoj proizvod. No, ono što je najvažnije, ja bih kao pacijent više obraćala pozornost na to kojem se stomatologu dajem u ruke. Dakle, povjerenje u osobu koja će vam ugraditi taj implantat. Jer, ako stomatolog godinama radi s određenim brendom, to može biti i brend srednjeg ranga, onda on poznaje sve njegove pozitivne i negativne strane, zna gdje ga možda očekuje neka prepreka, pa ju onda zna i zaobići ili prevladati. – objasnila je dr. Kralj

Doktorica Kralj, također, savjetuje pacijente da sva ta pitanja otvoreno pitaju svojeg stomatologa. No, ipak, crvena lampica bi se svakome trebala upaliti kada je u pitanju ipak preniska cijena.

– Ako vam netko želi ugraditi implantat za 500 eura, tu nešto ne štima. Jer, kod tako niske cijene skupo ćete platiti posljedice. – zaključila je dr. Kralj. U videu pogledajte više.