Iako ne morate biti poznati da biste imali stalkera, donosimo priču o mladoj pjevačici koja je posljednjih godinu dana imala baš to ružno iskustvo. Patriciu Gašparini upoznali smo kada je nastupala na Dori s pjesmom autora i producenta Siniše Reljića ‘’I will wait’’, no povod našeg razgovora s njom je situacija u kojoj se može naći svatko od nas. Doduše, na meti stalkera su mnogo češće žene, a otkako je društvenih mreža stlakeri svoje žrtve nađu mnogo lakše. U Patricijinu slučaju sve je počelo prije godinu dana kada je Latinoamerikanac bio na njezinu nastupu u Ženevi, gdje je pjevačica tri godine radila kao asistentica direktora u Ujedninjenim narodima.

– Od tada me pratio na svirkama u Švicarskoj, ali tome nisam pridavala pažnju. Ubrzo su krenule stizati ljubavne poruke na društvenim mrežama i pozivi na druženje. Unatoč tome što sam mu rekla da nisam zainteresirana, nastavio me zvati i slati poruke dok ga nisam blokirala. Pretpostavljam da ga je to razljutilo pa je jednom došao ispred zgrade UN-a gdje sam radila i tamo me čekao dok ne završim s poslom. Inače je iz Latinske Amerike, a počeo me pratiti, kako mi je rekao, jer mu se ukazao moj lik na brdu u Peruu dok je planinario. Ta izjava me toliko šokirala da sam imala panični napadaj prilikom odlaska na posao. Potom je prije mjesec dana otvorio lažni profil i vidjela sam da se sprema doći u Zagreb kako bi me vidio i ispričao se. Bilo me strah izaći iz kuće pa sam na kraju sve prijavila policiji. I dalje mi na društvenim mrežama posvećuje objave, javio se taj put kada je došao u Zagreb no valjda je sada shvatio da nisam zainteresirana jer se ubrzo vratio u Ženevu – ispričala je Patricia.

Patricia se samo nada da je će to ostati samo jedna neobična i neugodna anegdota na početku uspješne pjevačke karijere. Upravo je objavila novi singl ‘’Java” čiji videospot je poseban jer je prvi put napravljen u formatu tipičnom za društvene mreže.

Patricia se iz Švicarske vratila u Hrvatsku kako bi napravila pjevačku karijeru.

– Otkako sam se vratila u Hrvatsku suočavam se s novim početkom. Tako i pjesma Java ukazuje na surovu stvarnost, a ponekad je ta stvarnost toliko nemilosrdna da svi poželimo samo sanjati. Želim da slušatelji zaborave na sve na trenutak i samo se prepuste pjesmi. Neka sanjaju barem tri minute – ističe atraktivna Riječanka, koja krajem godine planira objaviti debitantski album.

Patricia je inače glazbenu karijeru započela s 12 godina nastupivši u showu “Story SuperNova Juniors” (2003.) kao i u RTL-ovu showu “Hrvatska traži zvijezdu” (2009). Surađivala je s Deanom Dvornikom i Davorom Toljom, godinama je bila prateći vokal Ibrici Jusiću te kultnoj grupi Boa, a jedan od zapaženijih nastupa u inozemstvu imala je na Montreaux Jazz Festivalu.